image
image
image
image
image
image
image
image

Aranypart II. szabadstrand megnyitása

Június 1-jén kinyit az Aranypart II. szabadstrand. Az Aranypart I. szabadstrand a Duna és mellékfolyóinak áradása miatt nem nyit ki, utóbbi létesítményt az apadás után, a szükséges takarítási munkálatok elvégzését követően lehet majd használni.

Tovább

6-os és City buszok közlekedése az áradás idején

Az ÉNYKK Zrt. értesíti utasait, hogy a Mosoni-Duna áradása idején az alsó rakpart lezárásának időtartama alatt a 6-os és CITY jelzésű autóbuszjáratok „Dunakapu tér” elnevezésű megállóhelye ideiglenesen, a rakpart lezárásának idejére áthelyezésre kerül a tér felső részére, a „Pulzus” szoborhoz.

Tovább

Parkolólezárás

A Rába folyó várható áradása miatt a Győr-Szol Zrt. 2019. május 31-én, pénteken reggel 6 órától lezárja Győrben a kezelésében lévő, Petőfi-híd alatti ingyenes parkoló egy részét, a közlekedő út és a folyó között elhelyezkedő parkolóhelyeket.

Tovább

Halott Pénz és Rúzsa Magdi a Nyárnyitó Hétvégén

Június 14-15-én lépnek színpadra a népszerű előadók a Dunakapu téren. Esőnap: Június 16.

Tovább

Relikviák a legendás olimpiai bajnoktól

Palotai Károly értékes hagyatékát, köztük az olimpiai aranyérmet fia adományozta a városnak.

Tovább

Szúnyoggyérítés várható

A GYŐR-SZOL Zrt.a számlált szúnyog mennyiség és az időjárási előrejelzések alapján úgy döntött, hogy 2019. május 31-június 01., földi kémiai csípőszúnyog imágó gyérítést végez a város kifejezetten érintett területein.

Tovább

Egészség - mozgás

Torna oktatás cukorbetegeknek:

Tovább

Európai Parlamenti választás 2019.

Napközbeni jelentések - részvételi adatok, eredmények

Tovább

Új gépek a város útjain

Télen már érkezett két kisgép, most pedig három új, nagyteljesítményű tehergépkocsival és a hozzájuk tartozó adapterekkel bővült a Győr-Szol Zrt. eszközparkja…

Tovább

Árhullám: Várhatóan nem kell zárni, de a készültség marad

A napok elteltével időben elhúzódóbb, és kisebb mértékű árhullámra kell készülni, mely jelenlegi értékelések szerint nem éri el azt a szintet, hogy a Dunakapu tér alatti alsó rakparti utat és a parkolót le kelljen zárni.

Tovább

Újra nyit a „vizes” játszótér

Május 25-én, szombaton újra megnyitja kapuit Győrben, a Bisinger sétányon található „vizes” játszótér.

Tovább

Értesítés a virágosztásról!

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győr – Szol Zrt. május 29-én 9:00-16:00 óra között tartja az előzetesen regisztrált lakosok számára az egynyári virágok kiosztását.

Tovább

Menetrendi változások

Az ÉNYKK Zrt. tájékoztatja utasait, hogy 2019. június 15-től (szombattól), a nyári tanszünet kezdetétől az alábbi változások történnek Győr helyi autóbusz-közlekedésében.

Tovább

Városrészek szolgálatáért

Borkai Zsolt polgármester a májusi közgyűlés elején adta át a 2019. évi Városrész Szolgálatáért díjak közül a Bácsa, Belváros, Marcalváros, Pinnyéd, Révfalu és Szabadhegy Szolgálatáért díjakat.

Tovább

Korlátozás az árhullám miatt - frissítve!

Az elmúlt hetihez hasonló mértékű árhullám vonul végig folyóinkon. A Mosoni-Duna vízszintje ma hajnalra (2019. május 31.) elérte a belvárosban a Móricz Zsigmond alsó rakparti út Kossuth-híd alatti szakaszát, ezért reggel 06.30-kor lezárták a forgalom elől a rakparti utat.

Az elmúlt hetihez hasonló mértékű árhullám vonul végig folyóinkon. A Vízügyi Főigazgatóság adati szerint 5-10 cm-es elöntés várható ma éjszaka és holnap napközben a Móricz Zsigmond alsó rakparton a Mosoni-Duna áradása miatt.
A győri Útkezelő Szervezet ma esti (2019. május 30.) egyeztetése nyomán a szakemberek úgy döntöttek, hogy a kis mértékű elöntés miatt útszűkület korlátozást alkalmaznak az alsó rakparti útnak a Kossuth-híd alatti szakaszán.
Amennyiben a prognosztizált mértéknél nagyobb árhullám várható az éjszaka, akkor az út teljes lezárása mellett fognak dönteni. Erről csak a későbbi adatok ismeretben születhet majd döntés. - tájékoztatott Máthé-Tóth Péter az Útkezelő Szervezet szóvivője.Az elmúlt hetihez hasonló mértékű árhullám vonul végig folyóinkon. A Vízügyi Főigazgatóság adati szerint 5-10 cm-es elöntés várható ma éjszaka és holnap napközben a Móricz Zsigmond alsó rakparton a Mosoni-Duna áradása mia

Tovább

Elismerések a pedagógus napon

A Győr Oktatásügyéért és a Győr Sportjáért díjakat Borkai Zsolt polgármester adta át a városi ünnepségen…

Tovább

Halott Pénz, Rúzsa Magdi, Quimby, EDDA a győri nyárban

„A győri számunkra az év egyik legjobban várt koncertje, hiszen ezer szállal kötődünk a városhoz!” – mondta Marsalkó Dávid a Halott Pénz Zenekar frontembere a nyári szezont indító sajtótájékoztatón. A nyárnyitó hétvégét követően kezdődik a fesztiváldömping rengeteg újdonsággal, népszerű fellépőkkel, kulturális és sport csemegékkel…

Tovább

Közel négyszázan virágosítanak

390-en jelentkeztek az önkormányzat felhívására, amelynek keretében húsz cserép egynyári virágot igényelhettek ingyenesen a győriek.

Tovább

Több mint százezer virág díszíti a várost

Befejeződött az egynyári palánták ültetése, amelyben tavalyelőtt a Győri Audi ETO KC kézisei, tavaly a kulturális élet szereplői, idén pedig a diákság képviselői is segédkeztek…

Tovább

Közlemény

Figyelemfelhívás a Nemzeti Eszközkezelő bérlői számára:

Tovább

Lakossági fórum

Győr Megyei Jogú Város Polgármesterének nevében a Településfejlesztési Főosztály lakossági fórum keretében bemutatja a településképi rendelet módosításának anyagát.

Tovább

Éjszakai növényvédelmi munkák

A Győr-Szol Zrt. - az időjárás függvényében - tervezetten 2019. május 24-én, pénteken 22 óra és május 25-én, szombaton 06 óra között végzi el a Győr területén található vadgesztenyefák levél aknázómoly elleni növényvédelmi permetezését.

Tovább

Két napra lezárják az M19-es utat

Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete beruházásában épül Győrszentiván városrészben a Kálmán Imre utca vonalában az M19-es autóutat áthidaló gyalogos felüljáró.

Tovább

Kihelyezett szelektív hulladékgyűjtés

Az esemény május 25-én, szombaton 8 és 16 óra között lesz Győrben, a Kovács Margit Általános és Szakképző Iskola udvarán, a Répce utca 2. szám alatt.

Tovább

Ismét szúnyoggyérítés várható

A GYŐR-SZOL Zrt.a számlált szúnyog mennyiség és az időjárási előrejelzések alapján úgy döntött, hogy 2019. május 23-24.,  (tartaléknap: 2019.05.25.) földi kémiai csípőszúnyog imágó gyérítést végez a város kifejezetten érintett területein.

Tovább