Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Folytatódik a szúnyoggyérítés földön és a levegőben

. A Győr-Szol Zrt. 2019. június 24-e és június 30-a között – amennyiben az időjárási körülmények megfelelőek – légi kémiai szúnyoggyérítést végez az alkonyati órákban Győr teljes területén két repülőgéppel.

Tovább

Aranypart I. szabadstrand nyitása

A Mosoni Duna apadását követően, a szükséges takarítási munkálatok elvégzése után 2019. június 19-én, szerdán kinyitott az Aranypart I. szabadstrand. A védett oldalon lévő Aranypart II. szabadstrand már június 1-je óta nyitva van, így már mindkét hivatalos győri szabadstrand használható.

Tovább

Fokozott munkával irtják a szúnyogokat Győrben

A Győr-Szol Zrt. teljes kapacitással végzi a szúnyoggyérítést Győrben.

Tovább

Hőségriasztás

2019. június 12., szerdától június 16., vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. Tanácsok a hőség idejére:

Tovább

Szúnyoggyérítés földön és a levegőben

A Győr-Szol Zrt. folytatja az elmúlt hetekben megkezdett szúnyoggyérítést. A légi beavatkozások mellett lesz földi melegködös gyérítés is. A szúnyogirtás több napon át tart, és Győr egész területét érinti.

Tovább

Tájékoztató szolgáltatásokról és nyitva tartásokról – Pünkösd

Ügyfélszolgálat, parkolás, piac, temetők, sportingatlanok, hulladékszállítás...

Tovább

Kilenc díjat nyert Győr a marketing versenyen

Az eddig megszerzett 19 városmarketing gyémánt-díjhoz szerdán újabb kilencet nyert a győri önkormányzat, amellyel továbbra is holtversenyben vezeti a marketing-ranglistát…

Tovább

Hasznos információk a Nyárnyitó Hétvégével kapcsolatban

Útlezárás és éjszakai buszok a nyárnyitó hétvégén...

Tovább

Szúnyoggyérítés földön és a levegőben - frissítve!

A Győr-Szol Zrt. folytatja az elmúlt hetekben megkezdett szúnyoggyérítést. A földi melegködös gyérítés mellett megkezdődnek a légi beavatkozások is, melyek több napon át tartanak, és Győr egész területét érintik. - Június 4-től ismét írtanak:

Tovább

Aranypart II. szabadstrand megnyitása

Június 1-jén kinyit az Aranypart II. szabadstrand. Az Aranypart I. szabadstrand a Duna és mellékfolyóinak áradása miatt nem nyit ki, utóbbi létesítményt az apadás után, a szükséges takarítási munkálatok elvégzését követően lehet majd használni.

Tovább

6-os és City buszok közlekedése az áradás idején

Az ÉNYKK Zrt. értesíti utasait, hogy a Mosoni-Duna áradása idején az alsó rakpart lezárásának időtartama alatt a 6-os és CITY jelzésű autóbuszjáratok „Dunakapu tér” elnevezésű megállóhelye ideiglenesen, a rakpart lezárásának idejére áthelyezésre kerül a tér felső részére, a „Pulzus” szoborhoz.

Tovább

Parkolólezárás

A Rába folyó várható áradása miatt a Győr-Szol Zrt. 2019. május 31-én, pénteken reggel 6 órától lezárja Győrben a kezelésében lévő, Petőfi-híd alatti ingyenes parkoló egy részét, a közlekedő út és a folyó között elhelyezkedő parkolóhelyeket.

Tovább

Halott Pénz és Rúzsa Magdi a Nyárnyitó Hétvégén

Június 14-15-én lépnek színpadra a népszerű előadók a Dunakapu téren. Esőnap: Június 16.

Tovább

Látogatási korlátozás a Nádorvárosi Köztemető urnapavilonjában

A Nádorvárosi Köztemetőben megkezdődik az urnapavilon (V. parcella) felújítása. Az üzemeltető felhívja a hozzátartozók figyelmét, hogy a munkálatok miatt 2019. június 20-tól augusztus végéig az urnák korlátozottan, illetve rövidebb periódusokban egyáltalán nem lesznek megközelíthetők.

Tovább

Folytatódik az intenzív szúnyoggyérítés földön és a levegőben

A Győr-Szol Zrt. a hétvégén és a jövő héten is folytatja a megkezdett intenzív szúnyoggyérítési munkát. A légi beavatkozások mellett, ahogyan eddig, lesz földi melegködös gyérítés is. A szúnyogirtás több napon át tart, és Győr egész területét érinti.

Tovább

Éleslövészet

A Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred értesíti a lakosokat, hogy a győrszentiváni katonai lőtéren július 2-3-án, 16-án 8:00-17:00 óráig, valamint július 17-én és 23-24-én 8:00-15:00 óráig éleslövészetet hajtanak végre.

Tovább

Áradás utáni takarítás

A Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési igazgatóságának koordinálásában, a Rába és a Mosoni Duna apadásával összhangban kedden reggel megkezdődött a korábban elöntött vízparti sétányok mosása.

Tovább

Forgalmi változás!

Az Újkapu utca felújítása a végéhez közeledik, ezzel kapcsolatban újabb változásokra kell számítani:

Tovább

Árok és járdafelújítás Győr-Bácsán

Megújult a járda és a csapadékvízelvezető árok a Heltai Jenő utca templomi szakaszán és onnan az István Király útig 150 méter hosszban.

Tovább

Letették a kórház melletti parkolólemez alapkövét

Az eddigihez képest 180 új hellyel bővíti a kapacitást a 360 autó befogadására alkalmas parkolólemez a megyei kórház szomszédságában. A kivitelezés megkezdődött, szerdán a beruházás alapköve is a helyére került…

Tovább

Az Összetartozás Napját ünnepeltük

A Magyar Országgyűlés 2010-ben június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította, kifejezve ezzel is a nemzet egységét. A város az Országzászló emlékműnél ünnepelt.

Tovább

Fürdőbérleteket adott az önkormányzat

A tavalyi évhez hasonlóan idén is 45 millió forintot biztosított az önkormányzat a fürdőbérletek megvásárlására, amelyből 205 darabot tud kiosztani 11 olyan szervezetnek, amelyek a nyugdíjasokat, fogyatékkal élőket és nagycsaládosokat képviselik.

Tovább

Városrészek szolgálatáért

Borkai Zsolt polgármester a májusi közgyűlés elején adta át a 2019. évi Városrész Szolgálatáért díjak közül a Bácsa, Belváros, Marcalváros, Pinnyéd, Révfalu és Szabadhegy Szolgálatáért díjakat.

Tovább

Korlátozás az árhullám miatt - frissítve!

Az elmúlt hetihez hasonló mértékű árhullám vonul végig folyóinkon. A Mosoni-Duna vízszintje ma hajnalra (2019. május 31.) elérte a belvárosban a Móricz Zsigmond alsó rakparti út Kossuth-híd alatti szakaszát, ezért reggel 06.30-kor lezárták a forgalom elől a rakparti utat.

Az elmúlt hetihez hasonló mértékű árhullám vonul végig folyóinkon. A Vízügyi Főigazgatóság adati szerint 5-10 cm-es elöntés várható ma éjszaka és holnap napközben a Móricz Zsigmond alsó rakparton a Mosoni-Duna áradása miatt.
A győri Útkezelő Szervezet ma esti (2019. május 30.) egyeztetése nyomán a szakemberek úgy döntöttek, hogy a kis mértékű elöntés miatt útszűkület korlátozást alkalmaznak az alsó rakparti útnak a Kossuth-híd alatti szakaszán.
Amennyiben a prognosztizált mértéknél nagyobb árhullám várható az éjszaka, akkor az út teljes lezárása mellett fognak dönteni. Erről csak a későbbi adatok ismeretben születhet majd döntés. - tájékoztatott Máthé-Tóth Péter az Útkezelő Szervezet szóvivője.Az elmúlt hetihez hasonló mértékű árhullám vonul végig folyóinkon. A Vízügyi Főigazgatóság adati szerint 5-10 cm-es elöntés várható ma éjszaka és holnap napközben a Móricz Zsigmond alsó rakparton a Mosoni-Duna áradása mia

Tovább

Elismerések a pedagógus napon

A Győr Oktatásügyéért és a Győr Sportjáért díjakat Borkai Zsolt polgármester adta át a városi ünnepségen…

Tovább