image
image
image
image
image
image
image
image

X. Győri Könyvszalon

Az idén, november 5-7. között immár tizedik alkalommal rendezik meg városunkban a könyv ünnepeként is emlegetett Győri Könyvszalont. A rendezvény színes programokat kínál minden korosztálynak…

Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester a rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, az elmúlt tíz év megmutatta, milyen nagy szükség van erre a programra, amely nemcsak az aktuális könyvek, kiadványok seregszemléje, de talán a fiatalokat is megismerteti az olvasás élményével. A programokat is úgy állították össze, hogy már a legkisebbek is kedvet kapjanak a könyvekhez.

Dr. Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató kifejtette, az idei évtől az alkotói díj Lebó Ferenc szobrászművész alkotása lesz, amit 2010-ben Ágh István költő vehet át.

A Könyvszalon fő helyszíne az idén is a Győri Nemzeti Színház épülete lesz, ahol a könyvvásár mellett a nagyszínpad, a pódium színpad, a Mesekuckó és a Kisfaludy terem is számos programot, előadást, könyvbemutatót, író-olvasó találkozót kínál.

A nyitónapon „Az olvasás védelmében” címmel rendeznek konferenciát, amit 11.00 órakor az ünnepélyes megnyitó szakít meg. A három nap során olyan személyiségek lesznek a szalon vendégei, mint (a teljesség igénye nélkül) Sólyom László, Tolvaly Ferenc, Ágh István, Berecz András, Dolák-Saly Róbert, Borókai Gábor. Fellép a Hangraforgó, a Katáng zenekar és a Kolompos együttes.

A szalon naponta 10.00 órától 19.00 óráig tart nyitva, és valamennyi rendezvény ingyenesen látogatható.

A programfüzet innen letölthető!