Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Vízparti munkák az Adyvárosi tónál

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában vízparti munkálatok kezdődtek Győrben, az Adyvárosi tó partján. A rézsű megóvása érdekében a tó nyugati és keleti oldalán a nád és a hínár vágását évente többször végző speciális gép közlekedését segítő rámpát alakítanak ki a szakemberek, így a lekaszált nád és a levágott hínár hatékonyabban gyűjthető majd le a vízfelszínről.

 

A munka elvégzéséhez az Adyvárosi tó vízszintjéből átmenetileg mintegy harminc centimétert leengednek. A terméskőből elkészülő rámpa a vízparti környezettel természetazonos – színe megegyezik majd a már ott lévő lépcsőével -, ugyanakkor megfelel a különleges gép közlekedési igényeinek is. A rámpa kiépítése a környezet védelme és a környék magasabb szintű köztisztaságának biztosítása érdekében zajlik, hiszen ennek hiányában rengeteg sárfelhordás és nem kívánt szennyeződés maradt eddig - mondta el Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

 

A beruházás megvalósítása az időjárás függvényében várhatóan egy hetet vesz igénybe. Az építkezés miatti esetleges zajhatások miatt a Győr-Szol Zrt. megköszöni a lakosság türelmét és megértését.