Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Újra Stílusos Art Piknik a Radón

A hazai gasztronómia legszínesebb és legdizájnosabb fesztiválja következik május 30. és június 2. között a Radó-szigeten, ahol a kulináris élvezetek mellett kulturális élményekben is részünk lehet...

 

„A tavalyi nagysikerű nyitány után az idén már másodízben rendezik meg városunkban a Stílusos ART Pikniket a legjobb hazai éttermek részvételével. – közölte dr. Fekete Dávid alpolgármester, aki hozzátette, a program fő helyszíne ezúttal is a Radó-sziget lesz, a romantikus környezet tehát garantálja a piknik-hangulatot, amely mellé az idén is szívesen adta támogatását az önkormányzat.” Ide egyébként szombaton 12-22 óra, míg vasárnap 12-20. óra között várják az ínyenceket, izgalmas ételekkel, italokkal, workshopokkal, koncertekkel és kiállításokkal. Ezt megelőzően, csütörtökön az Esterházy-palotában a Tárlatvezetés proseccóval című programmal indul az esemény. – erről már Grászli Bernadett múzeumigazgató beszélt, aki elmondta, a rendezvénysorozat a korábbi „Művészetek utcája” program újragondolása is, ahol a kultúra kilép a megszokott közegéből. Az igazgató azt is bejelentette, hogy a piknikre szóló jegyekkel a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításait is megtekinthetjük, míg az egyházmegye Szent László Látogatóközpontja kedvezményes látogatói jegyekkel kapcsolódik a programhoz. A fellépők között többek között Kozma Orsival, Galambos Dorinával, a Hoppáréval is találkozhatunk.

 

„A tavalyi első piknik olyan jól sikerült, és olyan barátságok köttettek, hogy a felkért séfek örömmel vállalták el az idei közreműködést is. Olyan ismert szakácsművészek lesznek velünk, mint Sárközi Ákos (Borkonyha), Bicsár Attila (Sauska 48), Ruprecht László (SVÉT), Gyurik Gábor (Viator Apátsági Étterem és Borbár), Wolf András (Salon Restaurant) és Horváth Szilveszter (La Mareda Étterem).” – ismertette Pauli Zoltán a Stílusos Vidéki Éttermiség programok főszervezője, az Art Piknik társszervezője.

 

A rendezvény megnyitó borvacsoráját a La Maréda étteremben tartják majd, ahol a neves szakácsok prezentálják a fogásokat. Szabó László, az étterem ügyvezetője hangsúlyozta, már tavaly is élmény volt látni, hogy a művészeknek is tekinthető séfek hogyan dolgoznak együtt, amiből egy új minőség születik. Az ügyvezető azt is elmondta, hogy a prezentálásukban a Radón sem használnak majd műanyag étkészletet, csak újrahasznosítható, vagy lebomló anyagokat. A sajtótájékoztatón kóstolóként feltálalt finomságokat például pálmalevél tányérokban nyújtották át. Az ízelítőt Horváth Szilveszter készítette, aki néhány kulisszatitkot is elárult. Mint mondta, szereti a fúziós konyhát, és a világban kedvelt ízeket „lefordítani magyarra”. Erre készül a Stílusos ART Pikniken is.

 

A rendezvényről és a jegyekről további információk az artpiknik.hu oldalon olvashatók.