image
image
image
image
image
image
image
image

Új jelzőlámpás csomópont Marcalváros II-n

A Mécs László út – Kovács Margit utca kereszteződésében valósult meg a közlekedést biztonságosabbá tevő fejlesztés…


A győri önkormányzat kiemelten kezeli nemcsak az úthálózat felújítását és bővítését, hanem a biztonságos közlekedés elősegítését a gyalogosok, és a gépjárművel közlekedők számára egyaránt. A gördülékenyebb közlekedés érdekében a városrészek útjait, közlekedési csomópontjait is fejleszti az önkormányzat, ennek a törekvésnek egy újabb példája a most átadott csomóponti fejlesztés is. – fogalmazott a helyszínen Borkai Zsolt polgármester.

 

Rózsavölgyi László, a városrész önkormányzati képviselője hozzáfűzte, nagyon forgalmas kereszteződésről van szó, hiszen az itt élők, az iskolába igyekvők, a közeli bevásárló helyekre érkezők is igénybe veszik, ezért volt fontos a jelzőlámpás átalakítás. A néhány napos üzem alatt is érezhető, hogy sokat javított a fejlesztés a közlekedésen.

 

A beruházás szakmai részleteit Prédl Antal a győri útkezelő szervezet vezetője ismertette. Mint mondta, a Mécs László úton átkelő gyalogosok és kerékpárosok, valamint a 821-es számú főút felől Marcalváros II. irányába – mellékirányból – közlekedők számára biztonságos és a forgalomnagysághoz igazodóan megfelelő megoldást jelent az öt évvel ezelőtt elhelyezett jelzőlámpás forgalomszabályozás. A 2013-ban elhelyezett jelzőlámpa vezérlőegységét úgy építtették meg, hogy a későbbre tervezett, Mécs László út – Kovács Margit utca csomópont jelzőlámpáját is irányítani tudja. A vezérlésbe telepített program még új, a későbbiekben számítani kell újabb beállításokra. A szakemberek kérik a közlekedőket, hogy ne megszokásból közlekedjek.