Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Tovább szépül a Szent István út

A forgalmas út mentén 41 nagyméretű virágládát telepítenek, amelyek különlegessége, hogy automata öntözőrendszer juttatja a szükséges vízmennyiséget a növények tövéhez. Július végére dézsás cserjék, újabb egynyári virágok díszítik majd a Szent István utat…

 

„Az elmúlt időszakban számos megkeresés érkezett hozzám az itt élőktől azzal kapcsolatban, hogy több zöldterületet szeretnének a Szent István út körül. Mivel az utat sűrű közműhálózat övezi, a faültetésre nincsen lehetőség, mégis megoldást szerettünk volna találni a problémára.” – mondta el dr. Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője. Hozzátette, ezért döntöttek a nagyméretű dézsás cserjék és virágok mellett, amelynek a folyamatos gondozására egy újszerű megoldást választottak.

 

„A speciálisan erre a célra kialakított ládák alján csatlakozó található, amely lehetővé teszi, hogy vizet juttassunk a ládában elhelyezett vezetékbe, így gyakorlatilag egy mini öntözőrendszer táplálja a növényeket.” – fejtette ki Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester. A vízellátás biztosításához a szakemberek a járda burkolata alá gerincvezetéket telepítettek, és minden virágtartó helyére kiállások kerültek. Ehhez a kiálláshoz csatlakozik egy-egy láda, mely csepegtetős rendszeren keresztül biztosítja a virágok önözését. Ez a megoldás egyébként jól illeszkedik a Szent István út középszigeteinél kialakított automata rendszerhez, amelynek segítségével az öntözés nem akadályozza a forgalmat.

 

A 41 új virágládát a Győr-Szol Zrt. a Szent István út melletti járdaszakaszokra helyezi ki a Jókai utcától egészen a Gárdonyi Géza utcáig. A teljes rendszer várhatóan július végére készül el.