Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Szúnyoggyérítés földön és a levegőben

Ahogyan azt korábban a szolgáltató előre jelezte, a Győr-Szol Zrt. ezen a héten is végzi a szúnyoggyérítési munkát. Hétfőn és kedden, köszönhetően a kedvező időjárási körülményeknek, a tervezett légi és földi szúnyogirtás megtörtént, ami folytatódik a következő napokban is. Ennek értelmében a Győr-Szol Zrt. 2019. június 26-án, szerdán és június 27-én, csütörtökön – amennyiben az időjárási körülmények megfelelőek – légi kémiai szúnyoggyérítést végez az alkonyati órákban Győr területén mintegy 4000 hektáron. A beavatkozás minden városrészt és peremkerületet érint, beleértve a parkokat, ligeteket, vízpartokat, erdős részeket. Így a város teljes területén megtörténik a szúnyoggyérítés.

 

A légi beavatkozást földi melegködös gyérítés egészíti ki. Az erre alkalmas berendezés a tervek szerint ugyancsak június 26-án, szerdán és június 27-én, csütörtökön a koraesti órákban dolgozik Győr különböző pontjain. A gyérítés a légi beavatkozáshoz hasonlóan valamennyi városrészt érinti, különösen Gyirmótot, Ménfőcsanakot, a Dózsa rakpartot, a Rába-partot, a Püspökerdőt, Sárást, a bácsai csatorna környékét, Győrszentivánt, Pinnyédet, Likócs területét, a Jedlik hídtól az Aqua Sportközpontig húzódó terület egyes részeit, a városi parkokat, sétányokat, ligeteket és az Aranypart I. és II.-t érinti. Elsősorban a vizes élőhelyek közelében, valamint az erdősávokban, bokros-fás területeken kerül sor földi melegködös kémiai gyérítésre, összességében közel 2000 hektáron. Amennyiben az időjárási körülmények a tervezett napokon nem megfelelőek, a beavatkozást a következő napokon pótolják.

 

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét.