image
image
image
image
image
image
image
image

Szombaton ismét Föld Órája

A WWF Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra irányítja a figyelmet. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. Az idén március 30-én, 20:30 órakor jön el a Föld Órája.

 

Győr szokás szerint csatlakozik a kezdeményezéshez, és az említett órában a Városházánál, a Jedlik Ányos hídon, a Kossuth hídon, a Széchenyi téren, a Rába parton – a Várfal sétánynál, a Káptalan dombon a bazilikánál, valamint a Rába folyó és Mosoni – Duna jobb partjának alsó sétányánál alszanak ki a fények.

 

A kezdeményezéshez mi magunk is csatlakozhatunk akár azzal, hogy egy órára nélkülözzük a tévénket, gyertyát gyújtunk a villany helyett, vagy nem használjuk elektromos berendezéseinket. Ám a lényeg, hogy próbáljunk meg nem csak ebben az egy órában, hanem az év minden szakában környezettudatosan élni. A WWF Magyarország ebben próbál segíteni a közösségi oldalakon, ahol március 5. és 31. között hetente más-más kategóriában tesznek közzé a természet megóvását és a fenntartható életmódot támogató mindennapi tippeket, kihívásokat, amelyek mentén nem csak magunkat, Földünket is egészségesebbé tehetjük.

 

A kezdeményezésről még több információ a foldoraja.hu weboldalon.