Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Szilveszteri Vigasságok Győrben

A 2007-es évtől is közösen búcsúzhatnak a győriek, és köszönthetik együtt az új esztendőt. KFT koncert, tuzijáték, színes programok az év utolsó napján… 

Idén egész napos rendezvényt kínálnak a szervezők a győrieknek, így a délután folyamán családi programok várják a szilveszterezőket a belvárosban.

Az esti fő helyszín a Városháza előtti tér lesz, ami a Szent István út lezárásával (este nyolc órától) a Megyeháza térrel közösen egy nagy teret alkot majd. A másik helyszín a Baross út és Arany János út kereszteződésében felállított színpad, ahol utcazenészek szórakoztatják a közönséget.

A Városháza előtt egy zenekarnak adnak bemutatkozási lehetőséget (Colombre Band), majd a Paso és a KFT koncertjei következnek. Éjfélkor felcsendül a Himnusz, éjjel egykor pedig Borkai Zsolt polgármester mond köszöntőt. Ezután a tuzijáték percei következnek, majd kezdetét veszi az utcabál.

A részletes programok:

Szilveszteri Városi Vigasságok
2007. december 31- 2008. január 1.

Vándor Vurstli játékok:  15.00 – 20.00
(Megyeháza tér)
A Karzat Alapítvány Vándor Vurstli játékai a Ládafia muhely körhintája, Paprika Jancsi csúzlízdája és a Bab társulat jövőbelátó készüléke várja a nagyérdemut, és jó hangulatban búcsúztatja az Óévet!

Utcazenész színpad: 18.00 – 22.00
(Baross út – Arany János u. kereszteződése)

A veszprémi Utcazene fesztivál legjobb zenekarai
A Veszprémi utcazene fesztiválon évről évre bukkannak fel azok a fiatal tehetségek, akik később budapesti és vidéki fesztiválokon, további közönségsikereket aratnak.

18.00-19.50                Club Era
A 2002-ben alakult esztergomi zenekart saját városukban és környékén már nem kell bemutatni.
Különböző népek bújnak a hangokba Rajistantól a kelta földeken át megjárva Moldvát juthatunk Ausztráliáig, de alapvetően a magyar csurt- és világot döngölő zenei habitussal.
Instrumentális játékuk, melyben a hegedu és a fuvola párbeszéde időnként párbajba csap, ütemes kísérettel és az ősi dallamok valamint a rögtönzött szólók keverékével egyedi élményt nyújt.
Az Esztergom bazilikájánál Utcazenészekből alakult, világzenét játszó Club Era játszott már Szlovákiában, Franciaországban, és Németországban is, 2007-ben a veszprémi fesztiválon a szakmai zsuri díját nyerte el.

20.20-22.00                FM zerO
A 3 éve muködő instrumentális zenekar Szombathelyről érkezik. A zenénk alapját a dobok képezik, ehhez társul a basszusgitár és a szaxofon. Tört ritmusok és éles váltások gyakran hangzanak el. Zenéjükben megtalálható többféle motívum, az arab zenétől más egyéb etno zenei irányzatokon át, a ska, a blues, R' n' R' jegyeivel fuszerezve alakítják saját stílusukat, ami elsősorban a ritmusra épül.

Városháza tér – nagyszínpad: 19.00 – 04.00

Colombre Band
Háromtagú (dob, basszus, gitár-ének) városi rock zenekar.

PASO (Pannonia Allstars Ska Orchestra)
A zenekar 2003. kora tavaszán alakult. Ma már a budapesti klubélet egyik legsikeresebb és legelismertebb zenekaraként sorra adják teltházas bulijaikat. Idén a Sziget Világzenei Nagyszínpadának, zömében külföldi sztárokat felvonultató musorába is bekerültek. A PASO zenéje érdekes keveréke a tradicionális ska-nak, a reggae-nek és a 2tone-nak. A zenekar három győri tagjának már városunkban is volt koncertező zenekari múltja.

KFT
A mindenki által jól ismert KFT 1981-ben alakult. 2001-ben a szakma Bornai Tibort választotta az év szövegírójának és ARTISJUS-díjjal tüntette ki őt. 2002-ben a Sziget Fesztiválon lépett fel a "klasszikus" KFT. A töretlen lendülettel koncertező csapat nagy örömmel, és régi nagy slágerekkel búcsúztatja az óévet a győriekkel.

24.00- 00.10               Himnusz
Az újesztendőt köszöntő Himnuszt a Városháza előtti színpadon a tavalyi évhez hasonlóan Bede Fazekas Csaba énekli el.

Borkai Zsolt Polgármester újévi köszöntője

Tuzijáték

Utcabál a The Paravans zenekarral

A program zárásaként, hamisítatlan utcabáli hangulat a győri muvészzenekarral. A Vaskakas Bábszínház és a Győri Nemzeti Színház színészeiből alakult formáció az utóbbi években több környékbeli rendezvény hangulatát emelte, többek között a 2006-os városi szilveszterét is.