image
image
image
image
image
image
image
image

Síkosságmentesítés

A Győr-Szol Zrt. készenléti ügyeletben lévő állománya 2017. november 30-án, a kora hajnali órákban – az eső reggel 4 óra körül kezdett havazássá változni – megkezdte a csúszásmentesítést a város legforgalmasabb útszakaszain. A munka a délelőtti órákban is tart, és mindaddig folytatódik, amíg az időjárási körülmények indokolják.

 

A társaság munkatársai és járművei a technológiai előírásoknak megfelelően elsőként a hidakon és a felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon dolgoztak, ugyanakkor szóróanyag került a főbb utak és a buszmegállók burkolatira, valamint a közterületi járdákra és terekre.

 

A főutakat, a forgalmas városi szakaszokat nagygépek, a belvárosi, szűkebb utcákat kisebb járművek, a buszmegállókat, gyalogátkelőhelyeket kézi erővel síkosságmentesítik illetve takarítják.

 

A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.

 

Az elmúlt órákban jelentős mennyiségű csapadék hullott le, a hó nagy része várhatóan napközben elolvad, de a megmaradt nedvesség az éjszakai és hajnali órákban ráfagyhat az utakra, ezért gyalogosok és járművel közlekedők részéről egyaránt indokolt a későbbiekben is a fokozott figyelem.

 

A télies időjárás, a havazás miatt csúszásveszély alakult ki a vízpartokon is. A győri folyópartok mentén elkészült új szakaszok több pontján figyelmeztető táblák jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély.