image
image
image
image
image
image
image
image

Sikeres PhD védés

Sikerrel védte meg „Németország második világháború utáni államépítése, alkotmányjogi helyzete és az újraegyesítés” címu PhD értekezését a győri Széchenyi István Egyetem Multidiszciplináris Társadalomtudományi Doktori Iskolájában Benjáminné dr. Szigeti Magdolna, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának egyetemi adjunktusa. A jogtörténész témavezetője dr. Kukorelli István egyetemi tanár, alkotmánybíró, a győri egyetem oktatója volt. Benjáminné dr. Szigeti Magdolna az elmúlt időszakban több éven keresztül oktatott a Széchenyi István Egyetemen is.

Az értekezést dr. Sitpta István, a Miskolci egyetem tanszékvezető egyetemi tanára és dr. Kajtár István, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára bírálóként értékelte.

Dr. Kajtár István az 1990-re kiteljesedő, eredményre vezető német egységtörekvések korrekt, adatgazdag jogtörténeti elemzésének minősítette az értekezést. Dr. Sitpta István a német jogi nyelv szakmai árnyalatait is hitelesen visszaadó értelmezést, a jelenkor egy eseménysorának objektív, jogtörténeti és nem politikai szemléletu megjelenítését emelte ki bírálatában. Mindketten javasolták, hogy szakkönyvként is jelenjen meg a disszertáció.

Az értekezés védése a nyilvános vita alapján tartott titkos szavazáson 95,2 százalékos értékelést kapott. A bizottság „cum laude” minősítéssel támogatta Benjáminné dr. Szigeti Magdolnának a PhD fokozat odaítélését. – számolt be Winkler Csaba, az egyetem sajtótitkára.