image
image
image
image
image
image
image
image

Pénteken felgyúlnak a fények

13 kilométer fényfüzérrel és 3500 LED izzósorral díszítették a várost. Minden készen áll ahhoz, hogy december 1-jén délután öt órakor felgyúljanak az advent fényei…

 

Az elmúlt hetekben hét kosaras autóval 25 villanyszerelő készítette elő az ünnepi látványt. A korábbi évekhez hasonlóan az Útkezelő Szervezet végzi a karácsonyi díszvilágítás kiépíttetését a Belvárosban, valamint a városrészek karácsonyfáinál, és a temetőknél. Prédl Antal intézményvezető kiemelte, a minden világítási elem energiatakarékos, LED-es fényforrás. Péntektől összesen 42 helyszínen díszlenek majd a karácsonyfák: 20 helyen meglévő, élő fa az ünnep szimbóluma, 22 helyszínen pedig fát állít a Győrszol Zrt. A Széchenyi téren található 11 méteres ezüstfenyő, a város karácsonyfája lakossági felajánlásból, Győr-Ménfőcsanakról származik. Újdonság idén, hogy Bácsán az Új Bácsai út – Szabadrév utca kereszteződésében is lesz mindenki karácsonyfája. Változás, hogy Adyvárosban az Adyvárosi tó melletti Mindenki karácsonyfája a nővérszállóval szemben a Tihanyi Árpád út mellett lesz látható, a Sárási díszített fenyő  a 14-es sz. főút és a kerékpárút közti zöldterületen lesz, Sziget városrész fenyője a Kígyó utca – Radnóti Miklós utca sarkán áll majd.

 

„Egy mindenki által nagyon várt időszak, az év legszebb hetei következnek. Büszkék lehetünk Győrre, amelynek adventi kínálata bármelyik nagy karácsonyi vásárral felveszi a versenyt. A csodálatos kivilágítás és a nagyszerű programok mellett a lélekbeli ráhangolódásra is adott a lehetőség.” – fogalmazott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, belvárosi képviselő.

 

„Ráadásul a Győri Advent nem hetekkel advent előtt, hanem az első vasárnap előtti pénteken kezdődik, ellentétben sok más várossal, amely nem biztos, hogy az ünnep különleges hangulatát erősíti.” – tette hozzá dr. Fekete Dávid alpolgármester, a Belváros másik önkormányzati képviselője. Mint mondta, az ünnep fényei nem csak a városközpontban, de a külsőbb városrészekben is hirdeti Karácsony közeledtét.

 

Ódor Tamás a díszvilágítást kivitelező Vill Korr Hungária projektvezetője elárulta, az idén 3 kilométer hossznyi kábelt használtak fel a fények energia ellátásához. Ennek segítségével fényfüzérek díszítik a Baross utat, az Aradi vértanúk útját, az Arany János utcát, a Megyeháza teret, a Városháza teret. Átfeszített díszvilágítási elemek kerültek a Jedlik Ányos, a Kazinczy, a Király, a Dr. Kovács Pál utcába, az Aradi Vértanúk útjára és a Kisfaludy utcába is. A Széchenyi téren felállított mindenki karácsonyfáját 600 méter hosszú LED fényfüzér ékesíti. Az Apáca utcában és a csatlakozó közökben összesen 25 közvilágítási falikar kap díszvilágítási elemet, míg a Dunakapu téren újra lehet találkozni az óriási méretű 3D-s fénykapuval, az óriási karácsonyi gömbbel is és a hóemberrel is.

 

Az Advent Győrben programsorozat pénteken délután öt órakor veszi kezdetét, s a nyitányalkalmával felgyúlnak az ünnepi fények, bekapcsolják a város díszvilágítását.