Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Pályázat az idősek lakás átalakítására

2009-ben indította útjára a lakások átalakítását támogató pályázatot az önkormányzat, amely hozzájárul ahhoz, hogy az idősek minél tovább maradhassanak saját, megszokott környezetükben. Az idén nyolcmilliós keret áll rendelkezésre, és május 23-ig még lehet pályázni…

 

„Tíz évvel ezelőtt kezdtük el a programot, amely a Wel Hops projekt segítségével elkészült idős emberek lakhatási körülményeinek európai összehasonlítására épülve, az idősek számára biztonságot nyújtó lakáson belüli akadálymentesítést segíti elő. A mindennapi tevékenységek önálló elvégzését könnyítő műszaki átalakításokat tesz lehetővé a pályázat a bejárattól a fürdőszobáig.” – mondta el kérdésünkre dr. Somogyi Tivadar alpolgármester. Hozzátette, az ilyen, idősek életét pozitívan befolyásoló kezdeményezésekért kapta meg Győr tavaly már másodízben az idősbarát önkormányzat díjat.

 

Az elmúlt tíz évben egyébként összesen 50,6 millió forintot biztosított az önkormányzat az átalakításokra, amiből 132 idős életfeltételeit javító lakáskorszerűsítés valósult meg. Az idén a győri közgyűlés az eddigi évekhez képest kétmillióval többet, nyolcmillió forintot különített el a pályázatra, amelynek gyakorlati lebonyolításával ezúttal is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Nyugat-dunántúli Régióját bízta meg.

 

A pályázat elbírálása során előnyt élvez az az idős személy, aki igénybe vesz valamely szociális szolgáltatást. Egy pályázó által pályázható összeg: minimum 100 000 Ft, maximum 600 000 Ft. A pályázati dokumentumok letölthetők INNEN. A pályázat benyújtásának módja: egy eredeti és egy másolati példányban, elektronikusan kitöltve, postai úton, vagy személyesen a következő címre: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 9021 Győr, Amadé L. u. 1. Pályázat benyújtásának határideje: 2019. május 23.