image
image
image
image
image
image
image
image

Nyílt nap a távhőszolgáltatónál

Idén is csatlakozik a Győr-Szol Zrt. a Távhőszolgáltatás Napjához, melyet a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége kezdeményezésére 2014 óta minden évben megrendeznek. A távhőszolgáltatók ezen a napon közösségi programokon keresztül ismertetik meg a környezetbarát, biztonságos és kényelmes távhőszolgáltatást a lakossággal.

 

A Távhőszolgáltatás Napján, április 13-án, pénteken nyílt napot tart a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási igazgatósága.

 

Az érdeklődők szakavatott kollégák kíséretében bejárhatják a győri távhőellátás „szívét”, a Rozgonyi utcai fűtőerőművet. Közelről láthatják, hogy hol termelik meg azt a hőt, ami a távhőhálózaton és a hőközpontokon keresztül eljut a város 24 ezer lakásába. Megnézhetik a kazánokat, a hővezénylő központot, a gázmotoros erőművet, sétálhatnak a 80 és 101 méteres kémények tövében. Megismerhetik, hogy miért környezetbarát, miért biztonságos a távhőellátás, miért lehet fontos eszköz a megújuló energia hasznosításában.

 

Az április 13-i nyílt napon 15 és 16 órakor kezdődnek a telephelybejárások. Gyülekezés a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási igazgatóságának Rozgonyi utcai telephelyén (9028, Győr, Rozgonyi u. 44.), a porta előtt, a kerékpártárolónál lesz.

 

A szolgáltató szeretné megkönnyíteni a résztvevőknek a helyszínre jutást, ezért 14 óra 30 perckor és 15 óra 30 perckor ingyenes buszjárat indul a Városháza oldalában található buszöbölből, mely elviszi az érdeklődőket a Rozgonyi utcába, majd a bejárását követően visszaszállítja őket a Belvárosba.

 

A nyílt napra és az ingyenes buszjáratra április 9-én, hétfőn déli 12 óráig a media@gyorszol.hu e-mail címen előzetesen is be lehet jelentkezni. A regisztráció azért fontos, mert a szervezők csak az előzetesen e-mailben feliratkozóknak tudják garantálni, hogy a kiválasztott időpontban helyet kapnak a csoportokban és az ingyenesen közlekedő buszon. Természetesen a regisztráció nélkül érkezők is részt vehetnek a programon, azonban előnyt élveznek, akik e-mailben előre jelezték érkezésüket.

 

A Távhőszolgáltatás Napjának programja nyilvános, azon bárki részt vehet. A nyílt napról bővebben is olvashatnak a www.gyorszol.hu internetes oldalon.