image
image
image
image
image
image
image
image

Műgyantával váltják ki a faveremrácsokat

Több belvárosi utcában gondot okozott, hogy a fák gyökerei felnyomták a rácsokat, amelyek ezzel balesetveszélyessé váltak. A probléma megoldására a fát védő, a gyökerek épségét biztosító megoldást találtak…

 

„Az új technológia a világ számos nagyvárosában, például Bécsben, vagy Párizsban már jól bevált. Lényege, hogy a műgyanta és kavics keverékéből álló anyaggal feltöltik a fák tövét, amely rugalmasságának köszönhetően nem bántja a fát, megóvja a gyökérzet épségét, átereszti a vizet, de olyan sík felületek képez, amely megszünteti a balesetveszélyt.” – mutatta be az újítást Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester.

 

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, belvárosi képviselő hozzáfűzte, mintegy 80 fát érint a beavatkozás a sétálóutcákban, amelyek közül a legnagyobb probléma az Arany János utcában volt, mert itt annyira felnyomták a gyökerek a rácsokat, hogy sokan megbotlottak benne. Mint mondta, a technológia alkalmazását folytatni szeretnék Győr más területein is, amennyiben ez szakmailag lehetséges, úgy a következő helyszín a révfalui Damjanich utca lesz.