Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megújult a Zechmeister úti járda

A térköves felújítás a Bajcsy-Zsilinszky út és a Virágpiac közötti szakaszon készült el…

 

„Az elmúlt időszakban tízmilliárdos nagyságrendben valósultak meg útépítések, útfelújítások, parkoló építések, zöldterület-rendezések, vagyis a város élhetőségét tovább erősítő fejlesztések” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester. Hozzátette, a Zechmeister úti járda Virágpiac és Bajcsy-Zsilinszky utca közötti szakasza esetében az volt a cél, hogy egy a Belvároshoz méltó, környezetbe illeszkedő térköves kialakítás valósuljon meg.

 

„A több mint tíz esztendeje indult belvárosi rehabilitáció keretében megújultak a központi tereink, a sétálóutcák, épületek homlokzatai, de emellett fontosnak tartjuk a lakóutcák felújítását, az itt élők mindennapjainak könnyebbé tételét is. Az Árpád úti és a Bajcsy-Zsilinszky utcai felújítások után ezúttal a Zechmeister úti járda felújítása következett, ami a Virágpiachoz csatlakozó szakasz korábbi elkészültével immár teljes hosszban megújult” – fűzte hozzá dr. Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője.

 

Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője kifejtette, az egyik kábeltelevíziós szolgáltató tavaly hálózatbővítés miatt tervezte több helyütt a belvárosi út-és járdahálózat bontását. A bővítés sok felújításra szoruló járdát, járdaszakaszt is érintett, ezért a tervezésbe a győri Útkezelő Szervezet is bekapcsolódott, hogy a járdák helyreállítása szakmailag is biztosított legyen. A szolgáltató a felbontott járdát visszaaszfaltozta volna, de a város az igényesebb térkő-kialakítás mellett döntött. Az Útkezelő koordinálásában a járda környezeti rendezése során a Leier térkő burkolat családját választották, átépítették a kapubejárókat, akadálymentesítették a csomópontokat, új fahelyeket alakítottak ki, a parkolók mellé pedig kiszálló burkolatot építettek a zöldsávban. A mintegy 1200 négyzetméter felületű megújult járdaburkolat kivitelezője a Strabag Kft., a munkálatok értéke mintegy 40 millió forint volt. A felújítás során új fákat is telepítettek, a nyár folyamán a favermek műgyanta borítást kapnak.