image
image
image
image
image
image
image
image

Megújult a városházi honlapA nyertes pályázó Different Kft. határidőre elkészítette Győr város új honlapjának megjelenítését. Így ígéretünkhöz híven február elsejével elérhetővé vált az új városházi honlap. Az első lépcsőben magyarul, majd természetesen német és angol nyelven. A turistáknak szóló oldalak már most elérhetők az idegen nyelveken. Terveink között szerepel, hogy a városunkba látogató szlovák turisták is eligazodhassanak az új honlapon.

A város új „névjegykártyája”  www.gyor.hu oldal megjelenésében és struktúrájában is jelentősen különbözik az előző honlaptól.

Ha az új városi oldalra kattintunk, már láthatjuk is az első, szembetunő különbséget. A látogató ugyanis egy flash nyitólapra érkezik, ahol mindjárt több lehetőség közül választhat.

Ha valakit győriként a helyi ügyek érdeklik, akkor a „győri vagyok” menüpontjai közül választhat, ha viszont a látogató turistaként érdeklődik a város által kínált lehetőségek felől, akkor a „turista vagyok” aloldalra léphet be. Ezen kívül pedig külön aloldal szolgálja a befektetők, üzletemberek informálását, „az üzletember vagyok” menüpont alatt.

Szintén új funkció az eddig a honlapon még nem használt webkamera, ami ugyancsak a főoldalról érhető el.

A térkép ikonra kattintva egy Győr város térkép jelenik meg. Habár az előző oldalon is találkozhattunk térképpel, de az új oldalon lévő folyamatosan fejlesztve, egyre több és több funkcióval bővülhet (pl: városi autóbuszok közlekedése útvonalakkal illusztrálva, turisztikai látványosságok, intézmények, stb).

A főoldalról, és az egyes aloldalakról is elérhető a galéria, ami ugyancsak jelentősen különbözik az előző oldalon használt képnézegető lehetőségtől.

A főoldal megnyitásával egy időben a városházi harangjátékból is jól ismert dallam  csendül fel, amely már Győr jelképévé is vált, és amiről az itt élők rögtön a Városházára asszociálhatnak.

A „győri vagyok” aloldal tartalmazni fogja mindazokat a jogszabályokban foglalt és egyéb  információkat, lehetőségeket, amiket az előző honlap is tartalmazott (közgyulés anyagai, letölthető bevallások, dokumentumok, jogtár, irodák, képviselők, bizottságok stb), de áttekinthetőbb bontásban, és elegánsabb megjelenésben. Ezen túl pedig új témák (mint például az ifjúság, vagy a civil élet) is megjelennek az oldalon. A közérdeku információk, valamint a tömegközlekedés menetrendjeinek elérése minden aloldalon megtalálhatóak lesznek.

A hírek nem csupán a városházi történésekre fókuszálnak, de a város közérdeklődésre számot tartó eseményeivel is foglalkoznak majd.

A „turista vagyok” aloldalon egy csokorba gyujtjük azokat az információkat, amelyek segítségével a városunk iránt érdeklődők komplex képet kaphatnak Győrről, rendezvényeinkről, fesztiváljainkról, és a turisztikai lehetőségekről. Ahogy a programunkban is hangoztattuk, kiemelten szeretnénk foglalkozni a turizmussal, az első lépést már ezzel a modern honlappal meg is tettük.

Az oldalon megtalálhatók lesznek a szálláslehetőségek, a vendéglátóhelyek, az idegenvezetések, valamint többnyelvu szótár is.

Az „üzletember vagyok” oldalon a gazdasági élet szereplői kaphatnak és kérhetnek információkat a helyi lehetőségekről bevonva a kamarák és az érdekképviseletek szervezeteit, valamint tiszta képet nyújt a létesítendő vállalkozások aktuális jogi környezetéről. Így segítve mind a helyi vállalkozókat, mind a városunkban befektetni kívánó gazdasági társaságokat.

Összefoglalva, az oldal igazi erénye az áttekinthetőség, újszeru arculatával pedig merőben különbözik a hagyományos városházi honlapoktól. Az új oldal az előzővel ellentétben nem csupán hivatali honlap, de városi honlap is, amely egyaránt szól a győrieknek, a turistáknak és mindenkinek, aki városunk iránt érdeklődik. A honlap adatállományának, archívumának feltöltése gőzerővel folyik. Természetesen a honlap már február 1-től elérhető, és muködik, de teljes adatbázissal csak 2-3 hét alatt tudjuk feltölteni.