Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megújult a Kiskúti úti Bölcsőde

Korszerűsítették a konyhát, az épület új tetőszigetelést kapott, akadálymentesítést végeztek és új óvodai eszközöket is vásároltak…

 

„Az önkormányzat saját forrásból, állami támogatással és pályázati lehetőségekkel újítja meg intézményhálózatát, amelyben nagyon fontos szerepet játszanak a bölcsődék. A kormányzat sokat tesz a családokért, amelybe az édesanyák munka világába való visszatérésének segítése is bele tartozik. Ennek fontos eleme a megfelelő bölcsődei ellátás, amely Győrben magas színvonalú.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, aki az intézmény ötven éves évfordulója alkalmából a városháza ezüst emlékérmét adományozta a bölcsődének, jutalmazta a legidősebb dolgozót, a gyermekek számára pedig játékokat adott át.

 

Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő kiemelte, kisebbik fia révén személyes a kötődés az intézmény iránt, hiszen ő is ide járt bölcsődébe. Az itt dolgozók szeretetteljes közeget biztosítottak akkor is, és ma is a gyermekek számára. Hozzáfűzte, a városban gondos intézmény-felújítási program valósul meg, amely minden generáció hasznát szolgálja. Az államtitkár emléklap átadásával köszönte meg az intézmény szerepének elmúlt ötven évét.

 

A városrészben élők nevében Kalmár Ákos, önkormányzati képviselő mondott köszönetet. Mint mondta, az önkormányzat a bölcsődéken és óvodákon keresztül a legkisebbek neveléséért vállal felelősséget, amit igyekszik a legmagasabb színvonalon megtenni. Az intézményben dolgozók nevében Bartalné dr. Tóth Györgyi, az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat igazgatója köszönte meg a felújítást.

 

A bölcsődei neveléshez szükséges új bútorok, berendezési tárgyak, készségfejlesztő játékok, szemléltető eszközök, udvari bútorok mellett új tornaeszközöket is beszereztek. Az épület felújítása során megtörtént a konyha korszerűsítése, s a bölcsőde a korábbi energetikai korszerűsítése is folytatódott, megtörtént a tető hőszigetelése. Az épület bejáratához rámpa segítségével lehet akadálymentesen eljutni, továbbá az épületben akadálymentes WC-t alakítottak ki.

 

Jelenleg 48 férőhelyen, teljes kihasználtság mellett nevelik a kisgyermekeket a megújult intézményben. A bölcsőde munkatársai büszkék arra, hogy azok a szülők is ebbe a bölcsődébe hozzák gyermekeiket, akik maguk is „koptatták” a bölcsőde játékait.

 

A Kiskúti úti Bölcsőde felújítása című TOP-6.2.1-16-GY1-2018-00003 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban valósult meg. A támogatás összege: 96 428 500 forint.