image
image
image
image
image
image
image
image

Megemlékezés a városházán

A szervezet elnöke, Sebestyén Pál, nyugalmazott törzszászlós ünnepi megemlékezésében fejet hajtott az 1848-as forradalom résztvevői, és a szabadságharc hősei előtt. Mint mondta, 48 üzenete: Magyarnak lenni, magyarnak maradni. Sebestyén Pál a győri március 15-i megemlékezésekről elmondta, szívet melengető volt látni, hogy ilyen sokan vettek részt rajta, akik tisztelettel hallgatták a polgármester és a többi emlékező beszédét. Megható volt számára, ahogy a tanárok kézen fogva vezették a kisdiákokat az emlékmu elé, mert 48 eszméjét tovább kell adnunk a fiatalabb generációknak.

Az ünnep szónoka megemlékezett azokról a katonákról is, akik ezen az ünnepen már nem lehetnek itt. Kifejtette, 1944. decemberében az ideiglenes nemzetgyulés hívó szavára önként jelentkeztek a nácizmus elleni harcra. A maroknyi csapat hazaszeretetből jelesre vizsgázott. – fogalmazott Sebestyén Pál.

Az ünnepség végén Sebestyén Pál és Varga László dandártábornok adták át a Honvédelmi Minisztérium által adományozott Honvédelmi Emlékplakettet id. Péntek Jánosnak és Iváncsics Lajosnak.