Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

MAN DOKI SOULMATES szuperkoncert Győrben!

Rocklegendák adnak koncertet Győrben augusztus 30-án este kilenc órától a Dunakapu téren Mándoki László vezetésével! A világhíru zenész és producer augusztus 1-jén tartott sajtótájékoztatót városunkban az ingyenes szuperkoncert részleteiről…

A Soulmates zenekart a színpadon élőben látni muvészeti ínyencséget jelent. A koncert során minden résztvevő zenész bemutathatja tudása legjavát, zeneileg összeolvadva egy lenyugöző muvészi attrakcióvá. Ez a kölcsönös értékeken alapuló közösség, amely Man Doki Soulmates néven vált ismertté, olyan tagokból áll, mint: Mándoki László, Bobby Kimball (Toto), Chris Thompson (Manfred Mann’s Earthband), Nick van Eede (Cutting Crew) és Tony Carey (Rainbow). 2008. augusztus 30-án 21:00 órakor Győrben a Dunakapu téren Mándoki László vezetésével valamint a fent említett sztárok közremuködésével Man Doki Soulmates koncertre várják a győrieket. A koncert ingyenes.

A részletekről tartott sajtótájékoztatón Borkai Zsolt polgármester elmondta, Győr város vezetése eltökélt a turizmus fejlesztése iránt. Ennek egyik eleme, hogy olyan fesztiválokat, rendezvényeket valósítunk meg, amely a győrieknek is szórakoztató kikapcsolódást nyújt, és a vendégeinknek is érdemes hozzánk ellátogatni.

A Négy Évszak Fesztivál nyári programsorozatának záró koncertje igazán kuriózum lesz, aminek létrejöttéhez a polgármester köszönetet mondott az Audi támogatásáért. Augusztus 28-31 között zajlik majd a Győri Borhét, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál, amelynek keretében kerül sor a nyárzáró szuperkoncertre.

Czechmeister Mónika az Audi Hungária részéről kifejtette, egy korábbi sajtótájékoztatón már szó esett arról, hogy a város és az Audi nagy meglepetéssel készül a nyári rendezvények zárására. Hozzátette, ezen a napon lesz a Magyar Borok Útja Rallye győri állomása, amelynek az Audi szintén a fő támogatója.

A rallye kapcsán számos prominens személyiség is a városba érkezik, vagyis a nyár végi programok kellő figyelmet kapnak majd. Czechmeister Mónika azt is elmondta, a muvész és az Audi AG között szoros a kapcsolat, több esemény kapcsán is dolgoztak már együtt, többek között Mándoki László komponálta azt a zeneszámot, amelyet az Audi A3 Cabriolet győri világpremierje alkalmából Zséda hangja keltett életre.

Mándoki László - Európa egyik legjobban foglalkoztatott zenei producere, aki a legmeghatározóbb hangmérnök gyárakkal, továbbá a legnagyobb filmgyárakkal és számtalan nemzetközi sztárral dolgozik együtt - a sajtótájékoztatón kifejtette, kicsit lámpalázas, hiszen most anyanyelvén beszélhet, és hasonló izgalommal tekint a győri koncertre is, mert azon magyarul is énekelni fog, ami évtizedek óta nem fordult elő.

A világhíru muvész kifejtette, az Audi A3 Cabriolet győri világpremierje kapcsán járt már városunkban, ami akkor roppantmód megtetszett neki, hiszen – mint mondta – Győr gyönyöru.

Mándoki László azt is elmondta, producerként több világhíru zenész is rábízta zenei életének egy részét, így nem volt nehéz rábírni őket, koncertezzenek Győrben. Viccesen megjegyezte: „Csak annyi kifogásuk volt, ha Magyarországra jönnek, nem fogják érteni, amit László beszél.”

A győri koncerten többek között olyan közismert és népszeru dalok csendülnek fel, mint:
Rosanna – Bobby Kimball (Toto)
Hold the Line – Bobby Kimball (Toto)
Africa – Bobby Kimball (Toto)
Davy’s On The Road Again – Chris Thompson (Manfred Mann)
I just died in your arms tonight – Nick van Eede (Cutting Crew)
Moskau – Leslie Mandoki
Dschingis Khan – Leslie Mandoki
Blinded By The Light – Chris Thompson (Manfred Mann)
Mighty Quinn – Chris Thompson (Manfred Mann)