Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Lóháton érkezik a show

Látványos lovas színházi show-t ígérnek a szervezők a május 25-i Premier című előadáson, amelyben neves színészek mellett még Borkai Zsolt polgármester is nyeregbe száll.

 

A Győri Lovas Színház egy nemzetközi turné sikere után született meg, amely mostantól rendszeres előadásokkal kíván csatlakozni a város kulturális életéhez. Ahogy a polgármester fogalmazott a Premier című előadás sajtótájékoztatóján, Győr számos területen tölt be úttörő szerepet, és színes kulturális életére is jellemzőek az évről-évre jelentkező újdonságok. „A lovas színházi show egy olyan kezdeményezés, amely új színfoltja lehet ennek a kulturális életnek, ahol a színházi és zenei élmény mellett a látvány és a lovak játsszák a főszerepet.„ Borkai Zsolt az is elárulta, hogy a műsor alkotóinak felkérésére ő maga is nyeregbe száll, és aktív részese lesz az előadásnak.

 

„Nem is akármilyen feladatot bíztunk a polgármester úrra.” – vette át a szót Tóth Szilárd, a Győri Lovas Színház igazgatója, a Premier című produkció producere. „De, hogy mit, az maradjon meglepetés.” Kifejtette, 2003 óta foglalkozik lovas show-k készítésével, az időközben létrejött Győri Ördöglovasok csapata pedig mára nemzetközi hírnévre is szert tett. Állandó résztvevői a Komáromi Lovas Színháznak, ott azonban a színházi élményen, a színészi játékon van a fő hangsúly. A győri produkció ezzel szemben elsősorban egy trükkökkel dúsított, látványos show lesz színházi tálalásban. Tóth Szilárd kiemelte, olyan élményt szeretnének adni a győri közönségnek, amelyben garantált a libabőr. Az érdeklődés egyébként jelentős, a jegyek több mint fele már gazdára talált.

 

„A produkció színházi, művészeti részéért felelek, az előadás koordinációja tartozik hozzám.” – mondta el Derzsi György, a Győri Lovas Színház művészeti igazgatója, az előadás rendezője. Hozzátette, a zenei megszólalás – mint zeneszerző szintén hozzá köthető, a sajtótájékoztatón el is énekelte a Kincsem musicelje címadó dalát, amely a győri előadáson is felcsendül majd. Felkérésére egyébként olyan művészek szerepelnek majd a győri darabban, mint Vadkerti Imre, Cselepák Balázs, Fehér Nóra, Zöld Csaba, Kecskés Tímea, de ott lesznek a győri ördöglovasok is. Derzsi György elárulta, már több művészt is megkörnyékeztek a Győri Nemzeti Színházból, hogy tanuljanak lovagolni, amivel hosszú távon komoly együttműködési lehetőségek nyílnának meg.

 

A győri produkció előzménye a 2017-ben és 2018-ban megvalósult Kárpát-medencei lovas színházi pályázat, amelynek keretében öt állomásos nemzetközi turné indult. A produkció magyarországi, szlovákiai, romániai, horvátországi és szlovéniai sikerén felbuzdulva döntöttek az alkotók a Győri Lovas Színház létrehozása mellett.

 

A Premier című show a győri önkormányzat kiemelt támogatásával május 25-én este nyolc órától látható a Győr-gyirmóti Rodeo Ranchon. Információ: info@rodeoranch.hu.