image
image
image
image
image
image
image
image

Kutyajátszótér kicsiknek és nagyoknak

Különleges kutyafuttató épült a Mónus Illés és a Nádor utca kereszteződésénél lévő zöld területen, ahol a megszokott berendezések mellett öt készségfejlesztő játékot is elhelyeztek, amelyek a kis, közepes és nagyobb testű kutyák számára is a mozgás lehetőségét kínálják…

 

A fejlesztés sokaknak jó hír, hiszen lakótelepi környezetben a kutyasétáltatás olykor problémás. A kutyafuttató a kutyatartók számára azért hasznos, mert elkerített területen, kulturált körülmények között engedhetik el kedvencüket, míg a „nem kutyások” számára azért, mert a kutyafuttató megoldást jelent a korábbi póráz nélküli sétáltatásra, s a fűben hagyott kutyapiszokra is. – mondta el az átadáson Borsi Róbert a terület önkormányzati képviselője, aki az elmúlt év decemberében kezdeményezte a fejlesztést. Hozzátette, a mintegy ötmillió forintos beruházás abban tér el a hagyományos kutyafuttatóktól, hogy a kutya WC, szemetes és pad mellett öt, az agility-pályákon láthatókhoz hasonlatos készségfejlesztő kutyajátékot is elhelyeztek. A képviselő minden kutyásnak ajánlja, hogy próbálja ki jószágával az új létesítményt, és legyenek rendszeres látogatói a parknak. Az 530 négyzetméteres kutyfuttatót a Győr-Szol Zrt. üzemelteti, az említett berendezések mellett pedig körülötte kilenc fát is elültettek.

 

A területre éppen ekkor érkezett meg egy házaspár a kutyájukkal. Rotter Mártonné lapunknak kifejtette, nagyon örülnek ennek a fejlesztésnek, mert kiskutyájuk, a hat hónapos pomerániai törpespicc, Pumi nagyon szeret szaladgálni, itt pedig úgy engedhetik szabadon, hogy közben nem kell attól tartani, hogy kifut az autók elé. Férje hozzáfűzte, már megnézte a futtatóban fellelhető játékokat, és el is határozta, hogy amikor nagyobb lesz, akkor ezeken fogja képezni, tanítani a kutyust. Pumi ennek szemmel láthatóan nagyon örült, s végeláthatatlan játékba kezdett kedvenc kék labdájával.