image
image
image
image
image
image
image
image

Közterület-fejlesztés Győr belvárosában

Megújult a város központjában, a Baross Gábor út és az Árpád út sarkán lévő társasház belső udvara, népszerű nevén a Vasudvar.

 

A rekonstrukció során a Vasudvarban a fenntartás megkönnyítése érdekében a zöldterületre automata öntözőrendszert telepítettek, így összesen mintegy 500 négyzetméter nagyságú füves rész öntözése vált megoldhatóvá, ezzel együtt gazdaságossá. Rendbe tették a járdák és a térköves részek burkolatát is.

 

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője és Radnóti Ákos alpolgármester a fejlesztés további részeiről elmondta: az átmenő gyalogos forgalmat is szolgáló belső udvar növényvilága is megújult. A kertészek elültettek egy japán juharfát és három virágzó orgonát. A cserjeágyak pótlására összesen 120 kecskerágó került a földbe. A díszítőérték fokozása érdekében 360 évelő növényt is telepítettek, köztük árnyékliliomot, kis meténget és provanszi levendulát.

 

Győrben az utóbbi években rohamosan nő az automata öntözőrendszerek száma, hiszen ilyen található most már a Szent István úti sávelválasztóban, a várfal alatti játszótérnél, a Kuopio Parkban, a rakparti sétányoknál, a felújított körforgalmakban, a szökőkutak zöldterületén, az adyvárosi tó pihenőparkban és a várjátszótéren is. A fejlesztések folyamatosak, a napokban is zajlik a Szent István út mellett futó járdaszakaszokon annak a 41 speciális virágládának a kihelyezése, amelyekben mini automata öntözőrendszer juttatja a szükséges vízmennyiséget a növények tövéhez.