Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Közel négyszázan virágosítanak

390-en jelentkeztek az önkormányzat felhívására, amelynek keretében húsz cserép egynyári virágot igényelhettek ingyenesen a győriek.

 

A virágosztást első alkalommal tavaly hirdette meg az önkormányzat, és a kezdeményezés sikerén felbuzdulva folytatták idén az akciót. Első ízben közel 250-en, most pedig már 390-en jelentkeztek, így az egy évvel ezelőtti 5000 után ezúttal közel 8000 palántát kaptak a lakosok, akik vállalták, hogy a virágokkal az erkélyeket és utcafrontokat díszítik. Akik előzetesen regisztráltak, szerdán vehették át a virágokat Borkai Zsolt polgármestertől és Radnóti Ákos alpolgármestertől.

 

„Köszönöm, hogy jelentkeztek, és aktívan részt vesznek városunk szépítéséből!” – fogalmazott Borkai Zsolt a virágok kiosztásakor. Mint mondta, az önkormányzat 2014 óta minden évben mintegy ezer fát ültet el városszerte, a köztereket pedig virágokkal díszítik, de a lakossági részvétel is nagy segítség Győr még szebbé tételében.