image
image
image
image
image
image
image
image

Köszönet a szépkorúaknak

Napjainkban mintegy 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet. Az idősek mindnyájunknak sokat segítenek, ezért mondunk nekik évről évre köszönetet ezen a napon…

 

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Győrben is hagyomány, hogy az önkormányzat, illetve az Idősügyi Tanács ünnepségen köszönti a város idős polgárait. „Bár városunk bővelkedik az időseknek szánt programokban, így az év során sok olyan alkalom van, amikor találkozhatunk, az Idősek Napi ünnepség mégis más, hiszen itt nem Önöket szeretnénk megmozgatni, mint például egy vetélkedő, vagy egy táncos est alkalmával, egyszerűen csak a tiszteletünket szeretnénk kifejezni Önök iránt.” – fogalmazott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester. Mint mondta, a győri idősek aktívan kiveszik részüket a számukra kínált programokból, nyugdíjas egyetemre járnak, önkéntes nagyiként gyermekekre vigyáznak, sőt, hazánk első olimpiai eseményén sokan önkéntesként is tevékenykedtek. (A legidősebb önkéntes, Ottó Károlyné, Kati néni volt, aki nem sokkal a kis olimpia előtt ünnepelte 84-ik születésnapját). Az alpolgármester azt kívánta az időseknek, hogy maradjanak aktívak, járjanak közösségbe, programokra, és ápolják a kapcsolatot a fiatalabb generációkkal, akiknek szükségük van a szépkorúak tudására, tapasztalataira.

 

Ha már az aktivitásról esett szó, érdemes megemlíteni, hogy a 103 éves Szakács Pálné is részt vett az ünnepségen, hogy személyesen vegye át elismerését. A Győri Városháza ezüst emlékéremben részesült továbbá Baksa Péterné, Barabás Béla, Baranyai Lászlóné, Bölcs Csaba Miklósné, Czigány István, Csomor Julianna, Domonkos László, Fogarasi Ilona, Dr. Herczegh Ernőné, Horváth Ernő, Horváth Imre, Horváth Károlyné, Hősi Rezsőné, Juhász Imréné, Dr. Kapos Gyuláné, Kónya Jánosné, Losonci Elemérné, Dr. Meidl Katalin, Nagy Béla, Oláh Ferenc, Ottó Károlyné, Puskás Kálmánné, Dr. Ráday Jánosné, Weisz Jánosné.

 

Az ünnepi műsorban Járai Máté, a Győri Nemzeti Színház színművésze közreműködött.