image
image
image
image
image
image
image
image

Jelentős útlezárások következnek

Több csomópont átépítésére kerül sor az elkövetkező háromnegyed év során, melyek segítségével biztonságosabban és a megszokottnál gyorsabban közlekedhetünk, ám a munkálatok idején komoly korlátozásokra kell számítanunk.

 

Győr legbalesetveszélyesebb csomópontja szűnik meg jelenlegi formájában, a 83-as főút ménfőcsanaki szakaszán a Metro áruháznál. A csomópont az M1-es autópálya fel-és lehajtó ágát is biztosítja, mely a nagy forgalmat már nem képes biztonsággal szolgálni. A 83-as főútnak a két M1-es autópálya csomópontja, és a Mérföldkő úti csomópont átépül turbó körforgalmúvá úgy, hogy irányonként 2-szer 2 sávos bővítés is megvalósul ezen csomópontok között. A munka ezen a héten kezdődik komoly forgalomkorlátozással. A kivitelezés során lezárják a mellékirányú ágait a három csomópontnak, az autópályás ágak sem lesznek használhatók! A munkaterületen belül csak egyenes irányban lehet haladni szűkített forgalmi sávokban. Az M1-es autópálya legközelebb a 82-es és 85-ös főúti csomópontoknál lesz elérhető. A Metro Áruház csak a Királyszéki úti mellékágról lesz elérhető. Mindezeket sárga hátterű útirányjelző táblák fogják jelezni.

 

Az átépítés alatt nagy terhelést fognak kapni az M1-es autópályán lévő csomóponti szomszédok: a 82-es és 85-ös főúti ágak. Legfőképp a legközelebbi 82-es főút fogja nagyobb forgalmat vonzani eleinte, így nemcsak a munkaterület közvetlen közelében, hanem Szabadhegyen is torlódások várhatóak a terelt forgalom miatt. Minderre év végéig kell számítaniuk az autósoknak. – közölte Máthé-Tóth Péter a győri Útkezelő Szervezet szóvivője. Mint mondta, bár nem hozzájuk tartozik a beruházás, kérik a közlekedőket a körültekintő és türelmes vezetésre az úton lévők biztonsága érdekében.

 

Ezzel egy időben átépül a Szent Imre út - Szauter út körforgalom, mely a Nádorvárosi temetőnél lévő turbós körforgalmúvá alakul. A csomópont átalakítása a forgalmi sávok szűkítésével jár, illetve a közmű átépítések miatt sok lesz a félpályás lezárás. A forgalom lassulása miatt jelentős torlódások várhatóak év végéig. A torlódások miatt a megszokottnál lassabb haladásra kell számítani év végéig legfőképp Ménfőcsanak és Szabadhegy városrészekben, Győr déli szektorában.