image
image
image
image
image
image
image
image

Ismét versengenek a tuzoltók

A versenyen a megyei selejtezőkön első helyezést elért 7 tuzoltócsapat (Balatonfuzfő Hivatásos Önkormányzati Tuzoltósága, Győr Hivatásos Önkormányzati Tuzoltósága, Sárbogárd Hivatásos Önkormányzati Tuzoltósága, Sárvár Hivatásos Önkormányzati Tuzoltósága, a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Belvárosi Tuzőrség csapata) és 6 megye (Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém megye és a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság) Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportja bizonyítja felkészültségét az elméleti és gyakorlati feladatok megoldásával.

Az elméleti rész tesztlap kitöltése (irányító, beosztott, gépjármuvezető kategóriában), míg a gyakorlati részt a vezetési pálya és komplex szakmai gyakorlati feladat végrehajtása adja. A parancsnokságok teljes rajnak (1+5 fő) megfelelő erővel és saját középkategóriás gépjármufecskendővel, a Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportok 3 fővel és VFCS gépjármuvel oldják meg a feladatokat.

Az 1997. óta kétévente megrendezésre kerülő rendezvény megyei fordulója Győrben 2007. április 04-én zajlott Győr-Sáráspusztán. A szakmai vetélkedőn csapatversenyben a győri tuzoltóság raja érte el az első helyezést, így ők képviselhetik megyénket az országrészi döntőn.