Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Indul a parkolólemez építése

Április 30-án a munkaterület átadásával megkezdődik a 222 férőhelyes, ideiglenes parkoló építése a volt Vadász-laktanya területén, amelynek elkészültével – várhatóan május második felében – a kórház mellé tervezett parkolólemez kivitelezése is elindul…

A Modern Városok Program győri fejlesztései hamarosan újabb fontos állomásához érkeznek, hiszen április 30-án ismét egy jelentős beruházás indul. Az önkormányzat ekkor átadja a munkaterületet a kivitelező WHB Kft-nek az egykori Vadász-laktanyánál, ahol megkezdődik a több mint 220 autót befogadni képes ideiglenes parkoló kialakítása.

Páternoszter Piroska polgármesteri biztos kérdésünkre elmondta, keddtől az ideiglenes parkoló kialakítása startol el, ami várhatóan május 20-ig megtörténik, s ennek megnyitásával kezdődhet el a kórház melletti parkolólemez építése. Az ütemezés lényege tehát, hogy a kórházba autóval érkezők egy napra se maradjanak parkoló nélkül. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők a beruházás teljes időtartama alatt a rendelőintézet melletti parkolórészen parkolhatnak, amely csak a Szent Imre út felől közelíthető meg. A május második felében a volt Vadász-laktanya területén megnyíló ideiglenes parkoló ingyenesen használható lesz, és a Szent Imre út irányából közelíthető majd meg.

A megyei kórházba érkezők parkolási lehetőségeit bővítendő, állami támogatással megvalósuló beruházás során az egészségügyi intézmény mellett egy földszint plusz két szintes parkolólemez épül, amelynek köszönhetően a jelenlegihez képest közel 180 új parkolóhely létesül. Várhatóan már az idén nyáron elkészül a projekt részeként további 41 új parkolóhely a kórház területén belül, amely elsősorban a rendelőintézet épületében dolgozókat szolgálja majd ki. A parkolóház 2020 tavaszán készülhet el, amelynek tetején 180 darab 275Wp névleges teljesítményű napelemet helyeznek el a gazdaságos üzemeltetést segítendő, a létesítménybe pedig elektromos autótöltőket is telepítenek. Az építés során liftet, akadálymentes vizesblokkokat és kerékpártárolókat is kialakítanak. A Vasvári Pál utca felől a létesítmény biztonságos megközelítése érdekében a csomópontot részben átalakítják. Fontos információ még, hogy a Tihanyi Árpád út felőli parkolókat a beruházás nem érinti, illetve, hogy az ideiglenes parkoló megnyitásáig a kórház parkolói továbbra is használhatók.

 

Forrás: Győrplusz