image
image
image
image
image
image
image
image

Helyettes államtitkár a Városi Diák Fórumon

Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár látogatta meg a győri diákokat a Városi Diák Fórum februári ülésén. Véleményükre, javaslataikra volt kíváncsi…

 

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára győri látogatásán találkozott Dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel és Radnóti Ákos alpolgármesterrel, majd részt vett a Városi Diák Fórum (VDF) ülésén. „A fiatalság nagyon fontos a város számára, hiszen ők jelentik a jövőt.” – ezzel a gondolattal nyitotta meg az ülést Dr. Dézsi Csaba András. A polgármester hozzátette, ezek nem csak fennkölt szavak, hiszen a felnövekvő generációk tudják majd tovább alakítani a világunkat. „Véleményetek fontos, és ezért lényeges, hogy a fiatalok részt vegyenek a közéletben.” A polgármester hangsúlyozta, a város egy közösség, ezért minden generáció véleménye számít. A VDF pedig egy kitűnő lehetőség arra, hogy az önkormányzat megismerje az ifjúság nézőpontját, javaslatait.

 

 

Ezt a véleményt osztotta Rácz Zsófia helyettes államtitkár is, akinek a feladata, hogy közvetítse a fiatalok álláspontját a döntéshozók felé. „Nagy örömmel jöttem Győrbe országjárásom újabb állomásaként. Délelőtt a Deák iskolában, most pedig a diákfórumon találkozom a fiatalokkal pontosan abból a célból, hogy az őket érintő kérdésekről beszélgessünk.” A helyettes államtitkár kiemelte, azért járja az országot, hogy minél több fiatallal találkozzon, és minél szélesebb képet kapjon arról, hogy mit gondolnak a jelenükről, hogy vélekednek a jövőről, milyen észrevételeik, javaslataik vannak. Ezeket összegyűjtve tud hiteles képet adni a fiatalok igényeiről a döntéshozók felé.