image
image
image
image
image
image
image
image

Harmadszor is kupagyőztes az ETO

A hétvégén rendezték a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. Az elődöntőben a győriek nyögvenyelősen vívták ki a döntőbe jutást, a Debrecent mindössze egy góllal, 28-27-re verték. A másik ágon a Ferencváros 33-29-re győzte le a Dunaferr csapatát.

A kupafináléban tehát a bajnokság jelenlegi első és második helyezettje, a nemzetközi porondon is érdekelt két magyar együttes találkozott. A győriek nagyszeruen kezdték a mérkőzést, és úgy tunt, állva hagyják a fővárosiakat. A Rába parti támadásokra nem jött válasz, köszönhetően Herr bravúrjainak, és már 4-0 volt az állás.

Ezután azonban összeszedte magát az FTC, és 5-5-nél egyenlítettek, sőt a vezetést is megszerezték. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, igazi kupadöntőt láthatott a közönség. A félidőben 14-14-et mutatott az eredményjelző.

A második játékrész elején még tartotta magát a fővárosi zöld-fehér gárda, ám tíz perc után az ETO kezdett meglépni. Görbicz vezérletével öt góllal meglógtak a győriek (26-21). Bár ezután hamar kettőre zárkózott fel a Fradi, Róth Kálmán csapata újra elhúzott. A végén már csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség a két csapat között.

Az ETO 35-28-ra diadalmaskodott, ezzel zsinórban harmadszor nyerte meg a Magyar Kupát. A szenzációsan játszó Görbicz 11 gólig jutott, Bradeanu 8, Kovacsicz és Vérten 4-4, Dokic 3, Gogirla és Radulovics 2-2, míg Hornyák 1 gólig jutott.

A győriek begyujtötték idei első trófeájukat, de még nagy feladatok várnak rájuk a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. Reméljük a folytatás is hasonlóan szép lesz.