Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Piaci változások és hasznos telefonszámok

Megszűnik a létszámkorlát a győri piacokon, de a korosztályos sáv megmarad

 

Hétvégétől a győri piacokon megszűnik a létszámkorlát.

 

Dr. Dézsi Csaba András elmondta, a járványügyi helyzet lehetővé teszi az enyhítéseket, ezért szombattól eltörlik az ötszáz fős létszámkorlátozást a piacokon. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a fokozatos enyhítések mellett is fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, továbbra is tartsuk be a higiéniai szabályokat, és tartsunk kellő távolságot egymástól.

 

A piacok kizárólag maszkban látogathatók, és a 65 év felettiek idősávja sem változik, akik hétköznap délelőtt 9.00 és 12.00 óra között, hétvégén reggel 6.00 és 9.00 óra között látogathatják a győri piacokat.

 

Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

Szívügyünk Győr!

 

Győr, 2020. május 15.

------------------------------------------------------

Hétköznap délelőtt 9.00 és 12.00 óra között, hétvégén reggel 6.00 és 9.00 óra között látogathatják a győri piacokat a 65. életévüket betöltött személyek.

 

Dr. Dézsi Csaba András polgármester úgy fogalmazott, „Számos visszajelzést kaptunk a piacok látogatási rendjével kapcsolatban, a győriek elvárásainak megfelelően egy átláthatóbb, egyszerűbb, de továbbra is biztonságos látogatási rendet alkottunk.”

 

„A korábbi szabályozáshoz képest annyi változás történt, hogy már nem csak szombaton, hanem vasárnap is a kora reggeli órákban látogathatják mind az élelmiszer, mind a "lomis" piacokat a győri idősek. Erre azért van szükség, mert a fiatalabb korosztály többsége hétvégén intézi a bevásárlást, igyekeztünk számukra is kényelmesebbé tenni a bevásárlást a délelőtti órákban.” - tette hozzá a polgásmester.

 

A győri piacokra vonatkozó egyéb szabályozásokban nincs változás, a hatályos rendelet itt.

 

2020. 05. 08.

--------------------------------------------------------

Győri Segélyalap a koronavírus elleni győri küzdelem segítésére:
Számlaszám: 11737007-15466004-13430005

-----------------------------------------------


Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye

 

A koronavírus járvány okozta gazdasági körülményekre tekintettel, a mai napon az alábbi intézkedéseket hoztam.

 

1. Az önkormányzati tulajdonú helyiségek albérletbe adása esetén az albérleti díj nem haladhatja meg a bérleti díjat.


2. Elengedjük az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások bérleti díját, 2020. április 1. - augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig.


3. 50%-kal csökkentjük az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérleti díját 2020. április 1. - augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig. A rendelkezés alól kivételt képeznek az élelmiszer üzletek, drogériák, gyógyszertárak, dohányboltok, sorsolásos játék, fogadások, távszerencsejáték és lottójáték értékesítésével foglalkozó üzletek, bankok, biztosítók, pénzügyi szolgáltatók. A bérleti díj mérséklésének igényléséhez kérelmet szükséges benyújtani a Győr-Szol Zrt.-hez.


4. Az idegenforgalmi adó mértéke 2020. április 1. - augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig személyenként és vendégéjszakánként 0,- Ft.


5. Kérésemre a Győr-Szol Zrt. 50%-kal csökkenti a bérleti díjakat a Herman Ottó utcai Vásárcsarnokban 2020. április 1. - augusztus 31-e között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig.

 

Számomra mindig a győriek az elsők. Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

 

Győr, 2020. április 1.

Dr. Dézsi Csaba András

polgármester

 

Frissítés:

Az önkormányzati tulajdonban álló összes bérlakás bérleti díját csökkentjük 50%-kal 2020. május 1-jétől augusztus 31-ig, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig.


Győr, 2020. április 30.

------------------------------------------------------------------------

 

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye

 

Néhány napja indítottuk el azt az ingyenesen hívható zöld számot (+36-80/180-099), amin tapasztalt kórházi orvosok adnak hasznos tanácsot az egészségügyi állapotukkal kapcsolatban bizonytalan győrieknek.

 

A mai napon elindul az újabb, ingyenesen hívható +36-80/180-130 telefonszám, amelyen Dr. Muzsay Géza vezetésével, gyermekorvosok várják győri szülők hívását a nap 24 órájában, a koronavírus járvánnyal kapcsolatos kérdésekben.

 

A járvány megelőzése érdekében is újabb intézkedéseket vezettünk be.

 

Az Útkezelő Szervezet naponta kétszer gondoskodik a városi jelzőlámpák nyomógombjainak, valamint a belvárosi beléptető rendszer kommunikációs paneljeinek alkoholos szerrel történő fertőtlenítéséről.

 

Emellett, a mai napon további védőmaszkokat osztottunk ki az egészségügyi dolgozók és a városi polgárőrök között.

 

Győr, 2020. március 26.

 

Dr. Dézsi Csaba András

polgármester

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Győri Segélyalap a koronavírus elleni győri küzdelem segítésére:

Számlaszám: 11737007-15466004-13430005


Az önkormányzat közérdekű kötelezettséget fogadó, elkülönített számlájára várják a felajánlásokat!

 

------------------------------------------------------------------------

 

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye a győri játszóterek zárásáról, a háziállatokról való gondoskodásban nyújtott segítségről

 

Tisztelt Győri Polgárok!

 

Információim szerint a mai napon még mindig sokan vitték gyermekeiket a győri játszóterekre. Tették mindezt a Magyar Kormány, a hatóságok, és az egészségügyi dolgozók által, a vírus terjedésének megelőzése érdekében végzett erőfeszítései ellenére.

 

A problémát kiküszöbölendő, a győri játszóterek zárását a mai napon megkezdtük.

 

A járvány idején sem feledkezhetünk meg házi kedvenceinkről, velük egy esetleges karantén idején is foglalkozni kell. A Zöld Eb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület az önkormányzattal együttműködve segít azokon, akik a karantén idején nem tudják sétáltatni, illetve megfelelően ellátni állataikat. Az egyesület munkatársai a +36-21/262-0044 telefonszámon várják azok hívását, akik a szolgáltatást igénybe kívánják venni.

 

A járvány lassítása, megakadályozása csak összefogással valósulhat meg, amely összefogás során minden győri polgár együttműködésére, és támogatására számítok!

 

Vigyázzunk egymásra!

 

Győr, 2020. március 19.

 

Tisztelettel,

Dr. Dézsi Csaba András

polgármester

 

---------------------------------------------------------

 

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye ingyenesen hívható zöld szám bevezetéséről, további tudnivalókról

 

Tisztelt Győri Polgárok!

 

Orvosként és polgármesterként is fantasztikus átélni azt az összefogást, ami a győri emberekben kialakult ezekben a válságos napokban, hetekben.

 

Dr. Tamás László János főigazgató főorvos úrral konzultálva, szükségesnek érezzük egy olyan orvos csapat felállítását, akiket az egészségi állapotukkal kapcsolatban bizonytalan győriek hívhatnak fel telefonon, és kérhetnek tőlük segítséget az esetleges teendőkről.

 

Győrben öt rendkívül tapasztalt főorvos vállalta, hogy szaktudását szabadidejében a győriek megsegítésére fordítja oly módon, hogy a város által rendelkezésükre bocsátott 5 db telefonkészülékeken március 19-től a nap 24 órájában várják a győriek hívását az ingyenesen hívható +36-80/180-099 zöld számon, ezzel is tehermentesítve az egészségügyi intézményeket és dolgozóikat.

 

Azok az emberek, akik influenzaszerű tüneteket észlelnek magukon, vagy lázas állapot alakul ki, semmiképpen se menjenek be a munkahelyükre, ne menjenek közösségbe, telefonon vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal, vagy hívják az ingyenesen hívható zöld számot.

 

Kérem, hogy a 70. életévüket betöltött személyek lakó- illetve tartózkodási helyüket ne hagyják el, mert fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve.


Kérésükre a győri önkormányzat a következőkben tud segíteni:

  • napi egyszeri szociális ellátási keretek közötti (térítésalapú) meleg étkezés biztosítása házhoz szállítással,
  • heti egyszeri élelmiszer bevásárlás lebonyolításának segítése,
  • heti egyszeri, vagy a szükségszerinti (havi felírású) gyógyszer kiváltás biztosítása.

Ezzel kapcsolatos igényüket e-mailen a nepjoletiosztaly@gyor-ph.hu e-mail címen, valamint az 500-552; 500-574; 500-577-es telefonszámokon szóban jelenthetik be. Az ehhez szükséges formanyomtatvány a IDE KATTINTVA tölthető le.

 

A Polgármesteri Hivatal megerősített telefonszolgálattal működik minden hétköznap. A legfontosabb elérhetőségeket a www.gyor.hu weboldalon, valamint a Dr. Dézsi Csaba András facebook oldalon is megtalálják.

 

Türelemre, megértésre, és fegyelmezettségre intem a győrieket. Vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel,

Dr. Dézsi Csaba András

polgármester

 

2020.03.18.


-------------------------------------------------------------------------------------------
Korábban: Óvodai és bölcsődei letölthető nyilatkozatok itt!

Tekintettel a szombat délután kiadott kormányrendeletre, valamint a járványügyi helyzet aktuális változásaira, a mai napon ismételten válságstáb összehívását kezdeményeztem az alpolgármesterek, a jegyző, aljegyző, valamennyi óvoda és bölcsőde, szociális intézmény, a családsegítő központ és a gazdasági működtető központ vezetőinek részvételével.
Minden aktuális szempontot figyelembe véve, a mai napon a következő intézkedéseket hozom:
1. Idősotthonok:
A győri idősotthonokban a mai naptól nem csak látogatási, hanem kijárási tilalom is életbe lép, valamint szünetel az idősklubok működése is. Minden lakónak biztosítjuk a bevásárlás és igény szerint a napi étkeztetés lehetőségét is.
2. Bölcsődék és óvodák:
Hétfőtől az önkormányzati, egyházi, alapítványi fenntartású intézményekben a bölcsődei és óvodai ellátás átmenetileg szünetel. Ezen időszak alatt kizárólag gyermekfelügyeletet biztosítunk azok számára, akik semmilyen formában nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.
A gyermekfelügyelettel kapcsolatos további tudnivalók:
a) Tekintettel arra, hogy a GYES-en, GYED-en lévő szülők meg tudják oldani bölcsődés, óvodás korú gyermekeik felügyeletét, gyermekeiket átmenetileg óvodai, bölcsődei közösségbe nem vihetik.
b) Az intézményeink nem fogadják azokat a gyermekeket, akik, vagy akiknek szülei, vagy velük egy háztartásban élő hozzátartozójuk az elmúlt két hétben külföldön tartózkodott.
c) A lázas beteg gyermek, vagy akivel közös háztartásban lázas személy él, nem jelenhet meg az óvodákban, bölcsődékben, amennyiben mégis megjelenik, és ezt az állapotot az intézmény dolgozói észlelik, a gyermek hazaküldéséről haladéktalanul intézkedhetnek.
d) Ahhoz, hogy az önkormányzati ellátások szervezhetők legyenek, minden szülőtől nyilatkozatot kérünk azzal kapcsolatban, hogy az elkövetkezendő napokban milyen ellátási formákra tart igényt. A nyilatkozat elérhető innen:

A szülő a kitöltött nyilatkozatot e- mailen, vagy személyesen juttassa el az adott intézménybe.
Jelen intézkedés visszavonásig érvényes.
Győr, 2020. 03. 15.
Tisztelettel,
Dr. Dézsi Csaba András
polgármester

 

 

További hírek a hirek.gyor.hu oldalon.