image
image
image
image
image
image
image
image

Füzetcsomagot kaptak a kiselsősök

Ingyenes füzetcsomaggal ajándékozta meg a győri önkormányzat az iskolakezdőket. A tanszereket Borkai Zsolt polgármester jelképesen a Kovács Margit iskolában adta át a tanév első napján…

 

Az iskolában Domanyik Szilárdné, általános iskolai intézményegység-vezető fogadta a győri önkormányzat munkatársait, majd a gyerekeknek elmondta, a város hagyományainak megfelelően ajándékot fognak kapni az elsős kisdiákok.

 

„A mintegy 1400 csomaggal az önkormányzat a tanévkezdés terheit szeretné csökkenteni. – mondta kérdésünkre a polgármester, aki hozzátette, a tanszereket minden évben jelképesen más-más iskolában adják át személyesen, de persze a többi intézménybe is eljut a füzetcsomag. Borkai Zsolt a gyerekeknek jó tanulást kívánt, mint mondta, természetes, hogy az első napon még megilletődöttek, hiszen új környezetbe kerültek. Az óvoda után egy teljesen új szakasza következik az életüknek, sok szép élményt tartogat az előttük álló időszak.

 

A csomagokat, amelyek többek között különböző füzeteket, írólapot, órarendet, ceruzákat, vízfestéket, ecseteket tartalmaz, a gyerekek rövid műsorral köszönték meg.