Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Folytatódott a korszerűsítés

Tovább folytatódik a város közvilágítási hálózatának LED fényforrás alapú korszerűsítése. A legutóbbi fejlesztés a Tihanyi Árpád úton történt a Szigethy Attila út és Jereváni úti vasúti átjáró közötti szakaszon történt, ahol a nátriumizzókat LED lámpatestekre cserélték, közel egy kilométer hosszon.

 

A LED fényforrások beépítésével nem csak villamos energiát spórolhatunk, de a megvilágítottság is sokat javul. A LED fényforrás alkalmazásával esti, éjszakai időszakban sokkal színhűbben érzékelhetők a gyalogosok, kerékpárosok, ellenben a nátriumlámpatesttel, aminek sárgító színhatása miatt a ruházat is egyszínűbbé válik – így az észlelhetőség is hátrányosabb.

 

A korszerűsítés 30 millió Ft-ba került, melynek forrását az önkormányzat biztosította az Útkezelő Szervezet költségvetésében - mondta el Prédl Antal az Útkezelő Szervezet intézményvezetője.

 

Radnóti Ákos alpolgármester kifejtette, a mostani fejlesztés mellett a korábbi években a körzetében szintén sor került a Szabolcska Mihály utcában és az Ifjúság körúton hasonló fejlesztésekre, így az utcák teljes hosszában LED-es közvilágítás működik, ahogy a Barátság Parknál, és a 83-as főút marcalvárosi szakaszán is. Hozzátette, az Ifjúság körúton és a Szabolcska utcában speciálisan megvilágított és figyelemfelkeltő villanófénnyel ellátott gyalogos-átkelőhelyeket is kialakítottak a biztonság fokozása érdekében.