image
image
image
image
image
image
image
image

Föld órája: Kapcsoljunk bolygónkért!

Ha csatlakozni szeretne a világméretű kezdeményezéshez, március 24-én 20:30-kor egy órára kapcsolja le a villanyt! Győr hagyományosan résztvevője az éghajlatváltozás elleni küzdelem legnagyobb civil megmozdulásának, a városban ezért több helyen lekapcsolják a díszvilágítást...


A WWF Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. Az idén március 24-én, 20:30 órakor jön el a Föld Órája.


Győr szokás szerint csatlakozik a kezdeményezéshez, és szombaton 20:30 és 21:30 között a Városházánál, a Jedlik Ányos hídon, a Kossuth hídon, a Széchenyi téren, a Rába parton – a Várfal sétánynál, a Káptalan dombon a bazilikánál, valamint a Rába folyó és Mosoni – Duna jobb partjának alsó sétányánál alszanak ki a fények.


A kezdeményezéshez akár azzal is csatlakozhatunk, hogy szombaton este egy órára nélkülözzük a tévénket, gyertyát gyújtunk a villany helyett, vagy nem használjuk elektromos berendezéseinket. A Föld Órája a környezettudatosságra hívja fel a figyelmet, egyben rámutat arra, egy kis odafigyeléssel mi is sokat tehetünk Földünkért. A kezdeményezésről még többet a foldoraja.hu weboldalon tudhat meg.