image
image
image
image
image
image
image
image

Évnyitó a VDF-nél

Az önkormányzat 2019-ben is számít a fiatalok véleményére. A Városi Diák Fórum nem csak a párbeszéd, de a cselekvés színtere is.

 

Városi Diák Fórum a városvezetés és az ifjúság közötti kommunikáció színtere, ahol rendszeres és előremutató a párbeszéd a résztvevők között. A VDF kitűnő lehetőség arra, hogy a diákság véleményét, javaslatait tolmácsolja a döntéshozók felé, mindez igaz másik irányba is, a fiatalok első kézből kaphatnak őket érintő döntésekről információkat.

 

A VDF csütörtökön tartotta évnyitó nagygyűlését a Városháza dísztermében, ahol Radnóti Ákos alpolgármester gratulált a tavalyi eredményekhez. Mint mondta, a fórum korábban is létezett, de 2015-től újra aktív és erős szerveződésről van szó, amely egy élő közösséget alkot. Az önkormányzat számára fontos, hogy a fiatalok jól érezzék magukat a városban, ezt bizonyítja a készülő ifjúsági koncepció is.

 

Ha csak a tavalyi évet nézzük, nyári tábor, csapatépítő tréningek, a 24 órás vetélkedő, vagy éppen a Sportolkozz nevű program szerepelt a VDF palettáján. Ami különösen is üdvözlendő, hogy a győri diákszervezet nyitott más városok ifjúságának irányába is, és komoly kapcsolatépítésbe kezdett, amelynek révén kölcsönösen átvehetik egymástól a jó gyakorlatokat. Így jutottak el többek között Szolnokra, Székesfehérvárra és Kecskemétre is.

 

Nagy öröm ennyi új arcot látni, mert ez egy jó visszajelzés nekünk, hogy amit csinálunk, annak van értelme, és vonzó a diáktársak számára is. – mondta el Kamrás István a diákfórum elnöke nagygyűlésen, aki a 2019-es évre is előretekintett. A programok sora a februári farsangi bállal kezdődik, ám ezt csak a VDF tagjainak hirdetik. A tavasz folyamán azonban készülnek egy nagyszabású programra is, amelybe minden győri középiskolát be szeretnének vonni. Lesz tavaszi tábor és a hagyományos visszatérő programok is, ám –ami talán a legfontosabb – a szervezet folytatja a városon belüli és azon túli kapcsolatépítést.