image
image
image
image
image
image
image
image

Ellenfélre várva

Az ETO nyugodtan készülhetett az utolsó BL csoportmérkőzésre, hiszen annak igazából már nem volt tétje, bár tudták, hogy a presztízs és a győri közönség kiszolgálása is roppant fontos. A meccs előtt még kérdéses volt Görbicz Anita pályára lépése, de a győriek világklasszisa vállalta a játékot.

A találkozót csak az első pár percben tudták szorossá tenni a vendégek, hiszen a nyolcadik percben már 5-2-re vezetett a zöld-fehér csapat. A győriek hamar tudatosították, ezen a napon csak ők győzhetnek. Húsz perc elteltével már kilenc gólos vezetésre tettek szert (13-4). A csapat védekezésben és támadásban is jeleskedett, és a kapusteljesítmény is dicséretet érdemel. Probléma csak a hétméteresekkel adódott, azok rendre kimaradtak. A szünetben 18-12-t mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben az ETO ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta. Bódi ellenállhatatlanul támadott, és sorozatban lőtte góljait, akár csak Bradeanu, aki a mérkőzés végére kilenc találatig jutott, de az egész csapat játéka, és különösen hozzáállása maximálisan dicsérhető. A lányok olykor parádés megoldásokat választottak a támadás befejezésében, vagyis igazi közönségszórakoztató játékkal rukkoltak elő. A vége fölényes siker, 39-28-as győzelem lett.

Az ETO KC a továbbjutást érő második helyet szerezte meg a csoportban. A keddi sorsoláson eldől, hogy a legjobb nyolc között a szlovén Krim Ljubljanával, a norvég Larvikkal, vagy az osztrák Hypo-val mérkőzik meg.

További eredmények:

BL: Slagelse – FTC: 27-28 (győzelmével a Ferencváros a KEK-ben folytathatja)
EHF-kupa: Debrecen -  Metz: 20-17 (Továbbjutott a Debrecen 43-42-es összesítéssel)
Kiskunhalas – Dunaferr: 27-28 (továbbjutott a Dunaferr 59-47-es összesítéssel)

BL férfiak: Veszprém – Kiel 1. mérkőzés: 39-36