image
image
image
image
image
image
image
image

Ecsettel a rák ellen

A 2006 júniusában, Budapesten megrendezett „24 órás Lilly festőmaraton” célja az volt, hogy alkotásra ösztönözzék mindazokat, akik valaha kapcsolatba kerültek a daganatos megbetegedésekkel, és hogy felhívják a közvélemény figyelmét a napjainkban vezető halálozási okká vált betegségcsoportra.

A festőmaratonon készült legjobb alkotások az Ecsettel a rák ellen elnevezésu, nemzetközi képzőmuvészeti pályázaton is részt vettek. A két évvel ezelőtt, az onkológiai területen a gyógyítás és a gyógyulás mellett elkötelezett amerikai Eli Lilly and Company által életre hívott pályázatra 2006-ban ötször annyi alkotást neveztek a résztvevők, mint az előző, 2004-es versenyre: több mint 2000 festmény, rajz és fotó készült. A pályázó 43 ország közül Magyarország küldte be a második legtöbb (250 db) képet.

Ezekből a képekből válogatták azt a tárlatot, amely Magyarország 6 nagyvárosában: Debrecen, Budapest, Győr, Pécs, Szeged, Miskolc, januártól-áprilisig, két hetes időtartamban lesz megtekinthető.

A nemzetközi képzőmuvészeti pályázat magyar képeiből készült tárlat 2007. február 15. és 26. között Győrött, a Xántus János Múzeumban lesz látható.

A kiállítást február 15-én, csütörtökön délelőtt 11.00 órakor dr. Zaupper Tamásné, az „Esély a gyógyulásra” rákbetegek győri egyesületének elnöke és Dr. Fias István, onkológus főorvos nyitja meg.

További információk:http://www.ecsettelarakellen.com