Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye a győri tömegközlekedés átszervezéséről

Tisztelt Győri Polgárok!

 

A mai napon telefonon egyeztettem a győri tömegközeledést ellátó Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettesével, a győriek egészségbiztonságát elősegítő, rendkívüli menetrend-változtatás ügyében.

 

A koronavírus járvány miatt, a közoktatási és köznevelési intézmények bezártak. Ennek okán, azzal a kéréssel fordultam a Volánbusz Zrt.-hez, hogy a buszmenetrendet a munkába tömegközlekedéssel járók egészségének védelme érdekében úgy szervezze át, hogy az érintett szakaszokon sűrítse a járatokat.

 

Ennek megfelelően, a Volánbusz Zrt. az iskolabezárások kapcsán felszabaduló kapacitásokat az Ipari Park dolgozói járatainak kiszolgálása érdekében csoportosítja át, elsősorban a műszakváltások idejére, március 17. napjától visszavonásig.


A sűrűbb járatoknak köszönhetően, a járműveken várhatóan csökken az utazók létszáma, elősegítve az egészségvédelmi szempontból szükséges távolság megtartását.

 

Továbbá, kezdeményeztem a győri autóbuszokon jelenleg kötelező első ajtós felszállási rend felfüggesztését, elsősorban a buszsofőrök védelme érdekében.

 

Kérem a győrieket, hogy fokozottan tartsák be a higiénés előírásokat. Vigyázzunk egymásra!

 

Kérem, hogy az önkormányzat további intézkedéseit kövessék figyelemmel a www.gyor.hu weboldalon, valamint a Dr. Dézsi Csaba András facebook oldalon.

 

2020. március 16.

 

Tisztelettel,

Dr. Dézsi Csaba András

polgármester