image
image
image
image
image
image
image
image

Automatizált illemhely a Bisinger-sétányon

Automatizált közterületi nyilvános illemhelyet telepített Győrben a Bisinger-sétányra a Győr-Szol Zrt. Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester kezdeményezésére. A szerkezet vandálbiztos kialakítású, mozgáskorlátozottak számára is használható, az üzemeltetésével járó szervizelési munkálatok egyszerűen elvégezhetőek.

 

A Bisinger-sétány Győr belvárosához közel eső, könnyen megközelíthető terület, ugyanakkor itt a nyilvános illemhely nincs zavaróan szem előtt. A park további előnye, hogy a vizes játszótér korábbi kialakításával a víz és csatornaközművek már eleve rendelkezésre álltak, a wc ezekhez csatlakozik, s a helyszín kiválasztása mellett szólt az is, hogy a park ezen része - ahol sportpálya és általános játszótér is van a vizes mellett - még kedveltebb pihenőhely lett a tavaly felújított Faun és Nimfák szökőkút végett.

 

A fülke rozsdamentes acél borítású, kívül strapabíró fa hatású fémlemezzel borított. Belső részei könnyen tisztíthatóak, a beltérben lévő szappan- és a wc-papír adagoló, egy külön kialakított, a használó által nem elérhető szerviztérből üzemel. Az illemhely világítással, fűtéssel, szellőzéssel rendelkezik, ajtaja automatikusan működik, s használat után automatikus ürítést végez a tisztántartás végett.

 

Használati díja 200 forint. Nyitvatartási ideje: minden nap 6 és 22 óra között.

 

A beépített kommunikációs egység az üzemeltető felé jelzi a szappan, a papír fogyását, illetve azt, ha a használó irreálisan hosszú időt tölt benne. A takarításról, a szükséges anyagok rendszeres feltöltéséről alvállalkozó gondoskodik a kapott jelzések alapján. A vandálbiztosság ellenére a környéket több kamera is vigyázza. Idegen nyelvű feliratokat is elhelyeztek a külföldiek tájékoztatása végett.

 

A Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési igazgatósága a próbaüzemet követően a tapasztalatok alapján véglegesíti az automatizált nyilvános illemhely működési rendjét. Radnóti Ákos elmondta, amennyiben a rendszer jól működik, a város más pontjain is telepíthetnek már idén hasonló illemhelyeket. Sőt, a Győrben több helyszínen épülő vagy tervezett parkolóházak és parkolólemezek (pl.: Kuopio park vagy a Petz Aladár Megyei Oktatókórház) esetében is létesítenek majd nyilvános illemhelyeket, így a városban a belvárosi területeken kívül is szaporodik a nyilvános illemhelyek száma.

 

Nyilvános illemhelyek és nyitva tartásuk Győrben

 

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában az alábbi nyilvános illemhelyek működnek Győr belvárosában:

 

1. Városközponti illemhely a Megyeháza téren van, a Rába hotel oldalánál. Az illemhely a térfelszín alatt található.

Nyitvatartási idő: hétfőtől szombatig 8 és 21 óra között. Májustól szeptember végéig vasárnap is 10 és 18 óra között. Rendezvények ideje alatt szükség szerint.

Használati díja 200 forint.

 

2. A Szabadsajtó utcai illemhely.

Nyitvatartási idő: hétfőtől szombatig 8 és 20 óra között, rendezvények ideje alatt szükség szerint.

Használati díja 200 forint.

 

3. Dunakapu téri illemhely a Dunakapu tér északnyugati részén, a Révfalusi híd belvárosi lábán.

Nyitvatartási idő: hétfőtől szombatig 10 és 20 óra között, vasárnap 10 és 18 óra között, rendezvények ideje alatt szükség szerint.

Használati díja 200 forint.

 

4. A Bercsényi ligeti illemhely a Rábca áruházzal szemben, a játszótérnél, az I-es számú öbölben.

Nyitvatartási idő április 1-től szeptember 30-ig: hétfőtől szombatig 8 és 16 óra között, sportrendezvények ideje alatt szükség szerint.

Használati díja 200 forint.

 

5. Batthyány park észak-nyugati felében.

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 6 és 14 óra között.

Ingyenes.