Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A könyv ünnepe: IX. Győri Könyvszalon

Október 2-4. között rendezik városunkban a Győri Könyvszalont, amely három nap alatt 95 ingyenes rendezvényt kínál az irodalom szerelmeseinek. Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, előadások, koncertek, kiállítások, és számos gyermekprogram…

Az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján dr. Ottófi Rudolf alpolgármester elmondta, a fő helyszín idén is a Győri Nemzeti Színház lesz, de vasárnap a Big Ben Clubban is rendeznek programokat.

Az alpolgármester hangsúlyozta, nagy öröm számára, hogy a gyermekek kiemelt figyelmet kapnak, számos program kifejezetten nekik szól, hogy már fiatal korban megismerjék az olvasás örömeit, s a könyv igazi élményt nyújthasson a számukra.

Kokas Éva a Gyermekek Háza igazgatója hangsúlyozta, minden lurkót várnak a gyermekkuckóba, ahol 26 különböző játszóház, mesék, vetélkedők, interaktív játékok várják őket.

Dr. Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató a programokat ismertette. Több évfordulót is ünneplünk, hiszen itt lesz a nyolcvan éves Kányádi Sándor, a negyven éves Kaláka, és természetesen Radnóti Miklósról is megemlékezünk. Lesz Radnóti-est, a Műhely folyóirat pedig tematikus számmal jelentkezik.

A Könyvszalon idei alkotói díját Jókai Anna kapja. Díszvendégünkkel Villányi László a Műhely főszerkesztője beszélget a nagyszínpadon, október 2-án, 16 órakor. A közönség találkozhat többek között Csukás Istvánnal, Czakó Gáborral, Gerendás Péterrel, Dés Lászlóval, Jordán Tamással, Huzella Péterrel, Vujity Tvrtkoval, St. Martinnal, és még számos szerzővel, előadóval.

Serfőzőné Tóth Andrea a kulturális csoport vezetője hozzáfűzte, a Könyvszalonra több testvérvárosunk is ellátogat, Győrben fogadjuk Brassó, Poznan és Kuopio küldöttségét is.

A teljes programfüzet innen letölthető!