image
image
image
image
image
image
image
image

A csütörtöki közgyulésről

Borkai Zsolt polgármester megköszönte a városházán dolgozóknak azt a munkát, amelynek révén létrejöhetett ez a színvonalas gazdasági program, amelyre joggal lehet büszke mindenki, aki részt vett benne. Hozzátette, az anyag konkrétumokat tartalmaz, és meghatározza azokat a prioritásokat, amelyek kijelölik a következő évek munkáját.

A „Javaslat az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok igazgatósági és felügyelő bizottsági tagjaira, valamint a tulajdonosi képviselet ellátására” címu napirend tárgyalásával kapcsolatban elmondta, sajnálja, hogy az ellenzék kivonult. Hozzátette, személyi kérdésekben korábban is volt, és biztosan lesz is még nézetkülönbség.

Kifejtette, bár Eredics Imre a közgyulésen azt mondta, hogy a későbbiekben sem neveznek meg személyeket a pozíciók betöltésére, ennek ellenére a polgármester továbbra is tartja, amit a közgyulésen mondott, miszerint ezeket a helyeket fenntartják a számukra. Borkai Zsolt reméli, hogy a következő közgyulésig meggondolja magát az ellenzéki frakció. Ottófi Rudolf hozzátette, sem a polgármester, sem az alpolgármesterek, sem a frakcióvezető nem lesznek tagjai a felügyelő bizottságoknak és igazgatóságoknak.

Simon Róbert Balázs a gazdasági programra tért ki. Hangsúlyozta, az anyag a városházán készült az osztályok és csoportok bevonásával, vagyis jó szakemberek együttmuködésével. Hozzátette, amit a közgyulésen mondott, hogy „valósítsuk meg közösen”, az minden képviselőre, és az összes győri polgárra vonatkozik.

Kapcsolódó cikk: Közgyulés: Elfogadták a város gazdasági programját

A közgyulések anyagai: innen elérhető 

Ottófi Rudolf pénteken beszélt a Centrope programról is, amelynek keretében négy országból – cseh, szlovák, osztrák és magyar – vesznek részt a felek, és amelynek központi koordinálását Bécsből végzik. Célja, hogy Brüsszel felé közösen lépjenek fel a pályázatok terén.

A hazai felek megállapodtak abban, hogy Győrben hoznak létre egy irodát, ezért a napokban Parndorfban ennek megfelelően Ottófi Rudolf alpolgármester képviselte a magyar résztvevőket. A Centrope keretében kilenc nagy témakört határoztak meg, ezek közül is a legfontosabb a politikai koordináció, mert ebbe a turizmustól a gazdaságfejlesztésig sok minden beletartozik.

A hálózatépítő tanácskozáson két fontos témát érintettek, az egyik az alapkooperációk kijelölése, a másik pedig a kooperációs terv folyamatának kidolgozása. A négy nemzet kidolgozza a kilenc nagy téma közül a nemzeti prioritásokat. Hozzátette, a pályázatokra készülnek, amelyeken már dolgoznak, és amelyek benyújtása júniusban várható.

Az alpolgármester a WHO programmal kapcsolatban elmondta, a Wel-Hops projekt győri konferenciája nagy sikerrel zárult, amiért külön köszönetet érdemel az új stratégiai csoport. A csütörtöki közgyulés tárgyalta a WHO program beszámolóját, amit itt olvashat.

Az alpolgármester kitért a droghelyzetre is. Mint mondta, a drogellenes tervet komolyan kell venni, mert a statisztika szerint a 0-18 éves korosztály 28 százaléka már kipróbálta a drogot, és ez emelkedő tendenciát mutat. (A Győr városi  Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2006. évi munkatervének végrehajtásáról szóló beszámoló a WHO tájékoztatóban olvasható)

A pedagógusok egy csoportja elvégzett egy harminc órás drogellenes tanfolyamot, és megalakult a városi drogellenes klub, amelynek célja, hogy változtasson a lesújtó adatokon.