image
image
image
image
image
image
image
image

4 Évszak Fesztivál: Következik a Nyárnyitó!

Edda koncerttel, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar fellépésével és látványos tuzijátékkal kezdődnek a nyári programok Győrben. A június 14-től augusztus 31-ig terjedő időszakban számos fesztivál és nagyrendezvény várja a győrieket és a városunkba látogatókat…

A 4 Évszak Fesztivál nyári programjairól, kiemelten a nyitórendezvényről június 4-én, szerdán tartottak sajtótájékoztatót a Hotel Rába Belga sörözőjében. Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester kifejtette, az idei nyár sokkal mozgalmasabb, látványosabb és izgalmasabb lesz, mint a korábbiak, hiszen a 4 Évszak Fesztivál keretében egymást érik a nagyszabású rendezvények.

Június 14-én két nagy esemény is lesz, napközben hadijátékot láthatnak az érdeklődők a Napóleon serege ellen vívott Győri Csata emlékére (részletek itt), este pedig a Nyárnyitó Szuperkoncert következik. A program Ritmo Samba Batucada Band pörgős utcai dobolásával, a brazil karneváli hangulatot idéző táncosok felvonulásával és utcai táncával veszi kezdetét. A Dunakapu téren 19.30-kor fellép a Mon Cherie. Borkai Zsolt polgármester köszöntőjét követően 20.30-kor csendülnek fel az idei nyárnyitó szuper koncertjének kezdő akkordjai az Edda Muvek tolmácsolásában. A látványos zenés tuzijátékot követően Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar utcabálja zárja az estet.

Az alpolgármester a nyári programok közül kiemelte a Szent László Napokat, amely idén is a díszközgyuléssel kezdődik, amelyen átadják a Szent László díjakat. (A Szent László Napok programjairól részletesen itt olvashat.) Július 11-13 között első alkalommal rendezik városunkban az Ír Fesztivált, amely három részre osztható. A szakrális része a könnyező Szuzanya-képhez kapcsolódik, emellett látványos kulturális programok várják az érdeklődőket, valamint ír-magyar üzletember-találkozót is szerveznek (programok itt).

Serfőzőné Andrea a kulturális csoport vezetője elmondta, a nyári programok sorában megmaradtak a már jól ismert, sikeres fesztiválok (Magyar Táncfesztivál, Arrabona Nyári Fesztivál, Barokk esküvő, Tér-Film-Zene Fesztivál), de számos új rendezvény is lesz, hagyományteremtő jelleggel. Ilyen az Ír Fesztivál, a Vaskakas fesztivál, vagy a Gyerkőcfesztivál is. Ugyancsak mozgalmas lesz a nyár vége, amikor a Győri Borhét, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivált, valamint a Magyar Borok Útja Rallye-t rendezik.

Az Audi képviseletében Czechmeister Mónika köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, az Audi Hungária szívesen támogatja a győri kulturális életet, így a nyári nyitókoncertet is. A másik jelentős esemény az Audi támogatásával a nyárzáró program lesz, azonban ennek programja egyelőre meglepetés.

A nyári programok az ország számos területén megjelennek óriásplakát formájában, de Burgenlandban és Szlovákiában is népszerusítik a rendezvényeket. Június 14-én, szombaton a Kisalföldben fesztiváli melléklet tartalmazza majd a fesztiválok programjait. A megyeháza téren nyílt meg, és egész nyáron látogatható az információs faház, amelyben ugyancsak a programokról szerezhetők hasznos információk.

A nyár programjai itt olvashatók